Anne og Kasper Heebøll Harboe overtager Hotel Bretagne 1. januar, og den officielle åbning finder sted 1. april 2017. Privatfoto
Anne og Kasper Heebøll Harboe overtager Hotel Bretagne 1. januar, og den officielle åbning finder sted 1. april 2017. Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter Svinkløv-branden: Anne og Kasper tager chancen og åbner klassisk badehotel

Tv-serien 'Badehotellet' har taget Danmark med storm, og mange fældede en tåre, de det populære og historiske Svinkløv Badehotel brændte for nylig. Den umiddelbare ro, de smukke omgivelser og de klassiske dyder, som badehoteller tilbyder, er oppe i tiden, og nu griber Birkerød-parret, Anne og Kasper Heebøll Harboe, chancen og giver deres bud på et ægte badehotel.

1. januar overtager de nemlig det ellers lukkede Hotel Bretagne i Hornbæk, som de vil gøre til et klassisk badehotel.

Erfarne i branchen

"Vi er begge dybt fascineret af den klassiske atmosfære, og den måde at drive hotel på," siger Anne Heebøll Harboe.

Både Anne og Kasper har arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen i cirka 20 år, og de har i de seneste seks år ledt efter et egnet sted at åbne deres eget badehotel. Begge har de i sin tid haft job som tjener og opvasker og sidenhen arbejdet sig op til direktør og chefposter. Men nu er det tid for parret til at finde tilbage til de mindre og mere intime rammer.

"Det er tanken om at have ansvaret for alle opgaver og processer, som tiltaler os, Når man er i større organisationer, kan man godt skabe gode resultater i sin egen afdeling, men man er stadig afhængig af, at andre gør det samme i de øvrige afdelinger, før man er sikret en succes. På Hotel Bretagne har vi 23 værelser, en restaurant og to mødelokaler at gøre godt med, og vi har fingrene i alle opgaver lige fra opvasken til regnskaberne. Det er den frigørelse, som vi higer efter," forklarer Kasper Heebøll Harboe.

"Og så handler det om muligheden for at give alle gæster en unik oplevelse og kunne koncentrere sig 100 procent om hver enkelt kunde," tilføjer Anne.

Dyrker det autentiske

Konceptet for Hornbæks nye badehotel bliver da også som en scene fra Badehotellet. Der skal serveres tre retters menu hver aften på samme tid, og alle besøgende gæster spiser samtidig. Derefter er der musik og hygge i pejsestuen, hvor man kan socialisere med de øvrige gæster, eller trække sig tilbage til eget værelse. Og om morgenen, når man står op, kan man sætte sig på terrassen og nyde udsigten og roen over Hornbæk Sø.

"Jeg har faktisk været imod, at vi fik fjernsyn på værelserne, fordi det skal være autentisk. Men vi har også nogle nutidige hensyn at tage, eksempelvis i forhold til internetadgang. Så jeg har alligevel måtte bøje mig," griner Anne og henviser til, at konferencer og møder for erhvervsfolk også vil være en del af deres koncept.

Ikke bleg for at tage fat

Birkerød-parret starter fra bunden i deres nye erhvervsmæssige tilværelse. Hotel Bretagne har været lukket siden 2012, og der er derfor intet eksisterende kundegrundlag at bygge videre på, og bankerne er kritiske i forhold til at stille garantier i denne slags projekter. Men parret er vant til at tage fat, og de er på ingen måde forskrækket af de nye udfordringer.

"Jeg er ikke bleg for at gøre 10 værelser rene selv, hvis det er det, der kræves. Og der er ingen af os, der indtil nu kun har haft en 37-timers arbejdsuge. Der er mange, der spørger os, hvordan vi kan holde ud at arbejde på skæve tidspunkter. Men sandheden er, at jeg virkelig har mit arbejde som min passion, og netop fordi man ofte arbejder på alle mulige tidspunkter af døgnet, får man ofte et andet forhold til sine kolleger end normalt. En af grundene til at vi begge har været i branchen så længe er jo, at det er svært at forlade den. Det bliver lidt en livsstil," forklarer Anne.

"Faktisk ser jeg en fordel og en anden fleksibilitet i det. Hidtil har vi måske begge haft en arbejdsuge på 50-60 timer, men fremover planlægger vi selv vores tid og opgaver, og det gør det nemmere for den ene af os at smutte hjem og hente børnene, eller vi kan tage børnene med op på hotellet efter skole," tilføjer Kasper.

Parret har nemlig tre børn, der går i både vuggestue og skole lokalt i Birkerød, og derfor har de heller ikke foreløbig nogen planer om selv at flytte til Hornbæk.

Publiceret: 08. Oktober 2016 10:00
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!