Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter terror i England: Nu skal dansk maratonløb opgradere sikkerheden

Efter angrebene i Manchester og London skal Esbjerg City Half nu opgradere sikkerheden

De forfærdelig terrorangreb, der den senere tid har ramt henholdsvis Manchester og London i England, kaster nu sine skygger over Esbjerg City Half Maraton.

Folkene bag det første halvmaraton-løb i Esbjerg er således blevet bedt om at sørge for, at der kommer yderligere sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med løbet den 25. juni i denne måde.

“Det indbefatter blandt andet, at vi skal ud at have fat i lastbiler, som kan stå på tværs af veje. Det er især i start- og målområdet, at vi skal opgradere,” siger koordinator Anders Vesterbæk fra Sport & Event Park Esbjerg (Spepe, red.), der står bag løbet.

Store dele af Esbjergs indre by vil blive spærret af i forbindelse med det første Esbjerg City Half i historien. Derudover skal der opstilles lastbiler, betonklodser og hegn for at terrorsikre.
Store dele af Esbjergs indre by vil blive spærret af i forbindelse med det første Esbjerg City Half i historien. Derudover skal der opstilles lastbiler, betonklodser og hegn for at terrorsikre.

Betonklodser og hegn

Anders Vesterbæk fortæller, at gode samarbejdspartnere har tilkendegivet, at de kan hjælpe med lastbilerne, hvilket man sætter stor pris på hos Sepe.

“Det er jo sådan set lige om lidt, at startskuddet lyder, så det er vi glade for, når vi nu har fået denne ekstra opgave pålagt. Foruden lastbilerne skal vi også have betonklodser, mere hegn og andet ud for at terrorsikre, og alt det har vi en rigtig god dialog med politiet og de øvrige sikkerhedsansvarlige omkring,” siger Anders Vesterbæk til Lokalavisen Esbjerg og tilføjer:

“Vi er også kun interesserede i, at både løbere og publikummer føler sig sikre. Så selv om der er kommet lidt ekstra arbejde nu, så tager vi gerne det med, selv om det selvfølgelig er trist, at det overhovedet er nødvendigt med sådanne tiltag.”

Mandskabsmæssigt er det ikke nødvendigt at opgradere, men der er også allerede på den anden side af 100 mand sat på opgaven med at få afviklet løbet på bedst mulig vis, fortæller Anders Vesterbæk:

“Men vi skal nok have helt styr på det sikkerhedsmæssige, således at løbere og tilskuere kan få den bedst mulige dag. Esbjerg City Half skal jo gerne gå hen og blive en ny tradition i byen,” smiler han.

Publiceret: 14. Juni 2017 06:00
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!