Mange unge mænd skabte livsfarlige situationer med fyrværkeri i Malmøs gader nytårsaften. Situationen beskrives som fuldstændig ude af kontrol.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter vanvittige angreb mod bilister, handlende, politi og redning: Bør fyrværkeri helt forbydes?

Er det tid til at forbyde fyrværkeri for private? Deltag i debatten

 

Hele 20 gange blev brandvæsen og redningsfolk beskudt med bomberør, romerlys og raketter på årets nytårsaften, oplyser Danske Beredskaber. I dagene op mod nytår modtog politiet også flere anmeldelser om, at unge bevidst skød til måls efter biler og handlende i Slagelse, mens en politipatrulje blev beskudt med raketter i Brabrand ved Aarhus.

LÆS OGSÅ: Had mod brandfolk: 20 gange blev de angrebet med bomberør og romerlys nytårsaften

LÆS OGSÅ: Vanvid på p-plads: Skød til måls efter biler og mennesker med fyrværkeri

Men selv om fejringen af det danske nytår udvikler sig i negativ retning, er vi stadig ikke i nærheden af, hvordan nytårsaften kan opleves visse steder på den anden side af sundet - blandt andet på Möllevångstorget i Malmø.

Her har fejringen i flere år taget overhånd. Det kunne blandt andet ses i en video, som blev lagt på Youtube af Jash Doweyko-Jurkowski for præcis et år siden.

Videoen viser, hvordan festlighederne på Möllevångstorget gik fuldstændig over gevind og forvandlede området til en regulær krigszone. Raketter blev skudt direkte ind i menneskemængder, mod huse og biler. Folk måtte løbe og springe for deres sikkerhed, viser de dramatiske billeder.

Svensk politi sagde i den forbindelse, at det voldsomme nytårsfyrværkeri skulle ses som et symptom på en grim udvikling i samfundet.

Jash Doweyko-Jurkowskis film fik samtidig mange til at reagere på de online medier. De krævede strengere lovgivning eller at fyrværkeri blev helt forbudt.

Skal det være slut?

Med årets mange angreb på brandvæsen og redningsfolk i Danmark er den debat også nået hertil. Nogle mener, at fyrværkeri bør være forbudt for private og, at man må nøjes med at se offentligt arrangerede fyrværkerishows, som det blandt andet er kendt fra USA.

Hvad mener du? Deltag i debatten i Facebookopslaget eller herunder.

Se hele videoen, der viser de groteske minutter omkring årsskiftet 2016/17 i Malmø nedenfor.

Publiceret: 02. Januar 2018 15:00
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk