Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ekspert: Derfor skal facebook ikke med på ferie

Ifølge en undersøgelse foretaget af Voxmeter for FDM Travel lader 62 procent af de danske børnefamilier de sociale medier som facebook, twitter og instagram ligge i ferien.

Mange skriver først om ferien, når de er hjemme igen, blandt andet fordi en opdatering fra feriestedet kan være en invitation til tyve om, at lejligheden eller huset står tomt. Men ifølge psykoterapeut og coach, Mikael Hoffmann, er der mindst tre andre gode grunde til at koble sig af de sociale medier i sommerferien.

"For det første har det noget med stress at gøre. Vores liv går jo langt hurtige end for 20 år siden og det er som om, at vi bare skal nå mere og mere. Og når man hele tiden er "på", at man aldrig holder fri og hele tiden skal tage stilling til dit og dat, det er i sig selv stressende. Og vi har altså brug for at koble helt fra engang i mellem. Når man holder ferie skal man derfor helst virkelig holde ferie fra alle de ting der kan stresse en i det daglige - blandt andet mobilen og facebook," siger Mikael Hoffmann til Lokalavisen.dk.

"En anden ting er perfektionismen. Altså det der med, at vi skal være så smarte og gode til at nå det hele på den halve tid. Det mener jeg er en virus i vores samfund, og det er de her mange statusopdateringer med 'se hvor fed en ferie vi har, og se hvor godt det går' et godt eksempel på. Denne stræben efter perfektionisme lægger et stort pres på os og i børnefamilierne smitter det også af på børnene, som på en måde arver denne stræben efter perfektionisme og medfølgende stress. Derfor er det også en god idé, at tage feriedagene som de kommer og ikke stiller alt for mange krav til at skulle nå så og så meget på så og så mange dage.

"Til sidst handler det også om prioritering. For hvis du sidder med næsen nede i din mobiltelefon, så prioriterer du jo ikke de mennesker du er sammen med. Og selvom det hedder "de sociale medier" så er det altså mere socialt at være sammen med de ægte mennesker der er omkring en. Jeg er ved at færdiggøre en bog som netop omhandler parforhold, og hele rygraden omkring bogen er prioritering. Altså hvordan vi skal prioritere i vores liv for at få det bedste ud af det.

Men hvor galt er det egentlig fat, hvis det gibber for meget i fingrene og man ikke kan lade være med at tjekke telefonen og facebook i ferien?

"Hvis man ikke kan lade være, så kan det tyde på afhængighed, og al afhængighed er usundt og skader vores liv. Så det er meget vigtigt, at man er bevidst om, om man kan undvære mobilen og opdateringerne og slippe dem 100 procent, og så skal man mærke efter, hvad det gør ved en, når man giver fokus til ægtefællen, børnene og andre omkring en."

Ifølge Mikael Hoffmann er afkobling i sommerferien altså en rigtig god idé, men man kan også stille regler op i hverdagen, som kan være sunde for sjælen.

"Jeg synes man bør koble fra med jævne mellemrum. Det kan være ved at lade mobil og facebook ligge i sommerferien, men man kan for eksempel også lave en fast regel om, at efter klokken 17 så vil jeg ikke tjekke emails og andet. En god idé er i hvert fald at kigge på sit liv og sige 'tjener det her mig godt, eller skal jeg sadle om'," siger Mikael Hoffmann til Lokalavisen.dk.

Publiceret: 23. Juli 2014 10:47
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!