Familie tyraniseres af råger
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Familie tyranniseres: Vækkes af vilde skrig hver morgen klokken 05

"De skriger og skider og larmer over det hele fra tidlig morgen til sen aften," siger Lisbeth og Ole Sundall, naboer til rågekoloni

 

Hver morgen ved femtiden vækker skrigende råger Lisbeth og Ole Sundall i deres soveværelse i Vamdrup. De bor op ad Margrethelunden i Vamdrup, og træerne er hjemsted for Kolding Kommunes største rågekoloni.

"Det er ret irriterende. Jeg er vant til at stå tidligt op, men i weekenden vil man godt bare ligge lidt, så det er træls," siger Ole Sundall til TV Syd.

Nu er der 138 reder i træerne, og selv om kommunen sidste år skød 318 råger i skoven, så er antallet af reder fordoblet på seks år.

Rågen er en fredet fugl, men jægere må regulere bestanden fra 1. maj til 15. juni. Men det har ikke hjulpet hos Lisbeth og Ole Sundall. Fuglene larmer så meget, at parret kan have vanskeligt ved at føre en samtale på terrassen.

"De skriger og larmer og skider over det hele fra tidlig morgen til sen aften," siger Lisbeth Sundall. Parret  håber, at kommunen vil få en dispensation til at skyde nogle flere råger.

Det er Naturstyrelsen, som giver tilladeles til at skyde råger. Tidligere kunne man uden tilladelse skyde ungerne uden for reden fra 1. maj til 15. juni. Det må man ikke mere, skriver TV Syd.

Publiceret: 19. Maj 2017 09:14
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!