Christoffer Jonassen er den yngste af de to voksne børn, som drabssigtede J.J. har fra et tidligere forhold.
Christoffer Jonassen er den yngste af de to voksne børn, som drabssigtede J.J. har fra et tidligere forhold.
Foto: Jane Thoning Callesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Faren dræbte Christoffers 8-årige lillesøster: "Jeg vil aldrig nogensinde se ham igen"

Den yngste af J.J.s to voksne børn fortæller her, hvordan farens drab på lillesøsteren har påvirket ham

21-årige Christoffer Jonassen vidste godt, at hans far kunne være voldelig, og at han havde svært ved at styre sit temperament. Særligt når han drak. Men det var alligevel et ubeskriveligt stort chok, da to politibetjente torsdag 4. august ringede på døren i det hus i Agedrup, hvor Christoffer bor med sin mor, og bad dem sætte sig ned.

“De fortalte, at min lillesøster var død, og at det var vores far, der havde dræbt hende,” fortæller han.

“Jeg havde slet ikke forestillet mig, at sådan noget kunne ske. Jeg gik helt kold, kiggede ned i jorden og kunne intet sige. Først efter nogle timer, da vi havde talt med en psykolog, begyndte jeg at græde.”

Drabet er utilgiveligt

Christoffer Jonassen er den yngste af de to voksne børn, 51-årige J.J. har fra et tidligere forhold. Han deler dermed ikke mor med den 8-årige pige. Han bekræfter de oplysninger, der tidligere har været fremme i medierne, om at J.J. drak og var voldelig.

“Hans temperament var meget voldsomt. Han kunne slet ikke styre sig, hverken når han var fuld eller ædru. Jeg har mange gange været udsat for vold af ham,” siger Christoffer Jonassen.

På grund af det store svigt og de mange dårlige oplevelser brød Christoffer Jonassen for fem år siden kontakten til faren, men for halvandet år siden begyndte de at se hinanden igen.

“Det var mest for min lillesøsters skyld. Fordi jeg gerne ville være sammen med hende og være der for hende,“ siger han.

“Og det sidste års tid har mit forhold til min far faktisk været overraskende godt. Han drak alkohol hver gang, jeg var på besøg hos dem i huset på Rådyrløkken, men det var ikke så meget, at han var decideret fuld. Jeg oplevede heller ikke, at han råbte og var aggressiv, så jeg tænkte, at hans temperament nok omsider havde stabiliseret sig, og at vi nu kunne få det rart sammen.”

Men 4. august mistede Christoffer Jonassen med ét slag både sin lillesøster og sin far. For drabet er utilgiveligt.

“Jeg vil aldrig nogensinde se ham igen efter dét, han har gjort. Jeg vil under ingen omstændigheder have kontakt med ham igen, og jeg håber faktisk, han slår sig selv ihjel,” fastslår han med en stille stemme.

Hun var så glad

Efter drabet har Christoffer Jonassen oplevet massiv støtte fra både familie og venner.

“Alle mine venner har været meget støttende over for både mig og min storesøster og vores mor, selvom det ikke er hende, der har mistet et barn. Det hjælper lidt på sorgen, når man mærker, at der er så mange, der bakker op om én,” siger han.

“Det var også rart, at der var nogen, der havde arrangeret et fakkeloptog ude i Korup. Det betød meget for både mig og min storesøster”.

Men smerten og savnet vil altid være der fremover.

“Jeg forstår stadig ikke helt, at jeg aldrig kommer til at se min lillesøster igen. Hun var en rigtig glad og energisk pige. Hun havde altid en masse bolde i luften og kunne nærmest ikke sidde stille. Jeg kommer virkelig til at savne hende. Især hendes glade humør.”

Vil gerne vidne

I de kommende uger skal Christoffer Jonassen, der studerer på VUC, forsøge at få hverdagen til at køre. For som han siger:

“Det bliver jeg jo nødt til.”

Han har været forbi huset på Rådyrløkken en enkelt gang for at lægge blomster, men han regner ikke med, han skal derud igen.

“Det kan jeg ikke rigtig se nogen grund til. Jeg prøver at lade være med at tænke alt for meget på det, der er sket.“

Men når sagen engang kommer for retten, vil Christoffer Jonassen muligvis være til stede på en af tilhørerpladserne.

“Jeg har tænkt på, at jeg måske gerne vil overvære retssagen. Og jeg vil helt sikkert gerne vidne imod min far, hvis politiet ønsker det. Ham er der i hvert fald ingen, der skal have ondt af,” afslutter han.

Publiceret: 18. August 2016 01:12
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!