Mette BL Thomsen her med en af sine vundne sølvmedaljer.
Mette BL Thomsen her med en af sine vundne sølvmedaljer.
Foto: Iceswimmer.com
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flot dansk medaljehøst ved VM i is-svømning

Fakta om VM i is-svømning

- VM i is-svømning afholdes hvert andet år.
- Årets VM i Sibirien blev afholdt i byen Tyumen, hvor svømmebassinet blev hugget ud af isen i den tilfrossede flod Tura, der løber gennem byen.
- Eneste tilladte påklædning i vandet er en svømmedragt, svømmebriller og en obligatorisk hovedbeklædning.
- Til VM den 8.-12. marts 2016 deltog 1275 fra 42 forskellig lande. 800 mænd. 464 kvinder. Ældste deltager var 91 år og yngste 8 år.

 

26 danskere har de seneste dage konkurreret ved VM i is-svømning i Sibirien og har gjort det historisk flot. Hele syv medaljer er det blevet til, lyder det fra den danske delegation. Fem af medaljerne er vundet af Mette BL Thomsen, som konkurrerer i aldersgruppen 55-59 år. Hun vandt to af sølv i 100 og 450 meter fri og tre af bronze i 25 meter bryst samt 25 og 200 meter fri. Jan Johansen i aldersgruppen 75-79 år har vundet guld i 25 meter bryst og sølv i 25 meter fri.

Det er kun tredje gang, at Danmark har svømmere med ved VM i is-svømning. For to år siden blev det til en bronzemedalje til Mette BL Thomsen, da hun som den første dansker nogensinde gennemførte kongedistancen på 450 meter. En distance som det lykkes hele fire danske kvinder at gennemføre ved dette VM.

Se mere på Iceswimmer.com

Foto: Iceswimmer.com
Publiceret: 14. Marts 2016 09:54
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112