Stykket kom tæt på for publikum.
Stykket kom tæt på for publikum.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flygtningeteater: Teaterstykke gik lige i tårekanalerne

Publikum blev rørt til tårer, da 7-Kantens teatertrup bestående af flygtninge opførte deres stykke i Esbjerg

Et blandet publikum besatte stolene, da 7-Kantens flygtninge-ensemble indtog Rundetårn på UC SYD i Esbjerg for at opføre stykket Bridge Over Troubled Water, skrevet og instrueret af Fajar Slou, som Lokalavisen tidligere bragte interview med, da han havde premiere med stykket på Smedeværkstedet i Varde.

Unge muslimske flygtninge fra Esbjerg Ungdomsskole blandede sig med studerende fra lærer- og pædagoguddannelsen. Sidstnævnte stod for arrangementet.

Trist og virkelighedsnært

Men i sidste del af stykket blev publikum forenet på trods af sprogbarrierer.

Hvor den første del med absurde indslag viste flygtningen Omars drømme, blev sidste del meget virkelighedsnær, da den beskrev flugten over havet, et forlis og tabet af børn og andre familiemedlemmer.

Da skuespillerne bar bylter i børnestørrelse over scenen kunne mange blandt publikum – både blandt danskere og flygtninge – ikke holde tårerne tilbage.

Nogle gemte ansigtet i hænderne, mens andre snøftede sagte og tørrede øjnene diskret.

Publikum kvitterede for forestillingen med stående ovationer, da forestillingen var slut.

“Det første forstod jeg ikke meget af, men det sidste gav god mening. Det var rigtig flot. Det giver et andet billede. Jeg blev grebet af det,” sagde en af publikummerne, Nina Sørensen, som læser til pædagog i Esbjerg.

Forståelse for flygtninge

Tasneem var der med Esbjerg Ungdomsskole. Hun er selv er flygtet fra Syrien og kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun skulle sige sin mening.

“Det var godt, fordi det fortalte om Syrien,” sagde hun og duppede øjnene med en sammenknuget serviet.

Fajar Slou, som har taget initiativ til stykket og er den eneste uddannede skuespiller i truppen, håber, at forestillingen kan være med til at skabe forståelse for flygtningene i Danmark.

“Vi vil gerne sende en besked til alle mennesker, om at de ikke skal være bange for flygtninge. Vi er alle sammen mennesker,” sagde han, da det stående bifald havde lagt sig og publikum forladt salen.

Pressechef ’overfaldet’

Pressechef i 7-kanten, Tatjana Johnsson, blev næsten 'overfaldet' efter forestillingen af mange af de 450 publikummer, der - med tårer i øjnene - sagde tak for en tankevækkende forestilling og at de nu glædede sig til debat i klasserne.

“Det virkede rigtig godt at se stykket sammen med de inviterede interessegrupper. På den måde kommer stykket helt ind under huden, når der er modtagere i publikum, der forstår de lange arabiske sekvenser rent sprogligt. Desuden var der også en tydelig fremgang i det danske sprog på scenen siden stykket blev opført for fulde huse i Varde på Smedeværkstedet tilbage i august. Til januar skal stykket til København igen og spille i 'Huset' to gange i Magstræde samt til Århus Idrætshøjskole, hvor Grenå asylcenter også er inviteret med som publikum,” fortæller Tatjana Johnsson.

Publiceret: 16. November 2016 09:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!