Denne jetski var lørdag skyld i to kvinder død i Københavns Havn.
Denne jetski var lørdag skyld i to kvinder død i Københavns Havn.
Foto: Kenneth Meyer / Polfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forsvarer til 24-årig vandscooterfører: Han ville jo ikke skade nogen

 

Lørdag aften mistede to unge kvinder livet i en voldsom og tragisk vandscooterulykke i København. Søndag blev en 24-årig mand så varetægtsfængslet til den 1. juni, efter han og syv andre var i grundlovsforhør i Københavns byret i forbindelse med vandscooterulykken.

Det skriver DR.

Den 24-årige mand er sigtet for dobbelt uagtsomt manddrab, for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.

Manden er mistænkt for at føre vandscooteren, der påsejlede en udlejningsbåd med høj fart tæt på Langebro, hvor de to amerikanske kvinder blev dræbt.

Overfor DR Nyheder fortæller den 24-åriges forsvarer, Louise Høj, at hendes klient ikke havde til hensigt at skade nogen.

"Der er tale om en tragisk ulykke. Hvis man skal ind i en overtrædelse af straffelovens bestemmelser, så skal noget enten være gjort med vilje eller med en hensigt om at skade nogen, og det havde han ikke," siger hun til DR.

Modsat så er anklager, Anders Larsson, godt tilfreds med varetægtsfængslingen af den 24-årige, som giver politiet tid til at efterforske ulykken grundigt.

"Nu skal vi efterforske sagen, og vi skal have kigget på de mange henvendelser, der har været fra folk i området. Så må vi se, om vi kan komme det lidt nærmere, hvad der egentligt er sket," siger han til DR.

Den 24-årige mand er tidligere dømt for farlig vold og for røveri, og det lagde dommeren vægt på i forbindelse med, at den 24-årige mand skulle varetægtsfængslet.

De syv andre blev efter grundlovsforhøret løsladt, men de er stadig sigtet for at have udsat andre i havnen for livsfare på grund af den høje fart, de førte vandscooterne med.

Sejlads med vandscootere, jetski, vandski, windsurfing er ikke tilladt i Københavns Havn.

Publiceret: 08. Maj 2017 08:33
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!