Arkivfoto.
Arkivfoto.
Kim Petersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fynsk gymnasieelev ville købe maskinpistol og 550 patroner: Mødte op på parkeringsplads - og gik lige i fælden

 

En fynsk gymnasieelev har fået stadfæstet sin dom på to års ubetinget fængsel af Østre Landsret. Det er den samme dom, som Retten i Svendborg gav den unge mand, fordi han på det mørke net ville købe en maskinpistol og en stor mængde ammunition.

Det skriver Ritzau ifølge BT.

Den 20-årige mand søgte kontakt med våbenlevandører på det såkaldte "dark web", og det lykkedes da også til sidst. En aftale om at købe en MP5 maskinpistol med tilhørende ammunition blev indgået - troede han. Sælgeren på nettet var i virkeligheden ansat hos et andet lands efterretningstjeneste.

Politiets Efterretningstjeneste blev kontaktet, hvorefter en faktisk handel blev planlagt i samarbejde med Fyns Politi, så køberen ville blive afsløret.

På en parkeringsplads i Nyborg skulle overdragelsen af våbnet finde sted. 20-årige Patrick Vogelius mødte op med adskillige tusinde kroner for at købe en Heckler & Koch maskinpistol, ti magasiner og 550 patroner.

Siden har han sagt i retten, at han var drevet af nysgerrighed og blot ville prøveskyde våbnet.

Byretten fastslog i dommen sidste år, at der ikke var tale om en pludselig indskydelse. På den anden side har han ingen kontakt med bander eller radikaliserede miljøer.

Publiceret: 08. Marts 2018 09:29
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt