Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Guld: Martin kan nu kalde sig Europamester

Martin Wilkens, der stammer fra Haderslev, vandt EM i styrkeløft

pra

Martin Wilkens deltog forleden i Europamesterskabet i Styrkeløft, hvor han fik en guldmedalje for sin præstation på 210 kg i disciplinen Squat. Med en 210 kg tung vægtstang på nakken, gik han ned i knæ (toppen af knæet skal være over toppen af hoften) og op igen i én bevægelse. Martin deltog i klassen Sub-junior - atleter, der ikke er fyldt 18 ved indgangen til 2017 - i vægtklassen -74 kg. Mesterskabet blev afholdt i Thyhallen i Thisted.

Klassisk styrkeløft består af de tre discipliner Squat, Bænkpres og Dødløft. I disciplinen Dødløft (Stangen løftes fra gulvet til kroppens oprejste position i én bevægelse) løftede Martin 252,5 kg. Dette blev dog slået af Martins russiske konkurrent, som løftede 256 kg og dermed slog verdensrekorden (tidligere verdensrekord 253 kg.) i disciplinen. Dermed manglede Martin kun 3,5 kg for at tangere guldmedaljen og verdensrekorden i dødløft. Samlet blev det til en flot sølvmedalje i de tre discipliner.

Til at assistere sig som trænere på dagen var formanden for HaSK, Tobias Hangel og Jane Aaberg fra eliteudvalget i Dansk Styrkeløft Forbund. Martin fortæller at han selvfølgelig er meget stolt, men også skuffet over sin præstation i de første to dødløft, som han missede grundet balance problemer. Martin håber derfor på, at blive udtaget til landsholdet i styrkeløft, for at han til VM i juni kan få revanche og gå efter verdensrekorden i dødløft.

”Hos HaSK synes vi, at det er stort overhovedet, at kunne præsentere en løfter til et internationalt stævne som EM. Vi er stolte over at kunne blande os med eliten og at så ung en løfter som Martin kan løfte sig til en 1. Plads i squat, 2. Plads i dødløft og 2. Plads på total,” udtaler Tobias Hangel.

Martin er født i Haderslev og opvokset i Bovlund, syd for Toftlund. Han startede sin træning som 15-årig i Agerskov Fitness og senere i Haderslev Styrkeløft Klub (HaSK). P.t. er han 1. års studerende på Studenterkurset STUK i Toftlund og forventer afsluttet studentereksamen sommeren 2018. Han interesserer sig meget for kroppens anatomi og håber på en fremtid inden for fysioterapi eller lignende inden for faget.

Publiceret: 19. Marts 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!