Birthe Rosengreen var en oplevelse, da hun berettede om sit og manden Bjørn Rosengreens liv med COBRA-malerne.
Birthe Rosengreen var en oplevelse, da hun berettede om sit og manden Bjørn Rosengreens liv med COBRA-malerne.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Henry Heerup drak altid rød sodavand

Et af højdepunkterne under Hillerød Kunstdage var foredraget med Birthe Rosengreen, der kunne fortælle om et liv med COBRA-malerne

Tekst og foto: John Jessen Hansen

Lørdag formiddag havde Spar Nord inviteret gode kunder til morgenmad og foredrag i forbindelse med Hillerød Kunstdage i FrederiksborgCentret.

På programmet stod blandt andet et foredrag med Birthe Rosengreen, en passioneret samler af kunst produceret af COBRA-malerne, som malede abstrakt-ekspressionisme inspireret af spontaniteten i den afrikanske kunst.

Gruppen talte så stærke navne som Asger Jorn, Carl Henning Pedersen, Henry Heerup, Karel Appel, Corneille, Egil Jacobsen, Ejler Bille og Pierre Alechinsky.

Og Birthe Rosengreen viste sig ikke at være en hvem som helst. Den kunstkyndige kvinder var nemlig gift med nu afdøde litograf Bjørn Rosengreen, manden der trykte langt de fleste af COBRA-gruppens litografier.

Asger Jorn & Henry Heerup

"Jeg har haft utroligt mange oplevelser sammen med COBRA-malerne. Og jeg kan da også fortælle en masse anekdoter. Blandt andet den om Henry Heerup, der altid på H. C. Andersens fødselsdag tog med min mand ud på Assistens-kirkegården for at vise sin respekt, medbringende en rød sodavand og nogle knuste vanillekranse. Eller Asger Jorn, der sammen med en række kollegaer i malerplettet arbejdstøj indfandt sig på en meget fin restaurant i Sydfrankrig. Her bestilte Asger det bedste og dyreste der fandtes på menukortet, inklusiv de bedste vine. Overtjeneren lurede på de dårligt klædte kunstnere og gruede nok for om de kunne betale regningen. Da den kom, doblede Asger Jorn den op til stor forundring for tjeneren. Så man skal ikke dømme folk ud fra deres udseende", siger en smilende Birthe Rosengreen.

Publiceret: 28. Marts 2011 13:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!