Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Her er de 3 brutale mænd: Gennembankede og plyndrede række af kvinder og svage ældre medborgere

Tre rumænske mænd blev i dag ved Retten i Glostrup idømt fængsel i 2,5 år, 3,5 år og syv år - og samtidig blev de udvist af Danmark for altid - for grove røverier mod kvinder og ældre.

De tre mænd på 27, 33 og 34 år blev dømt for hver deres rolle i fem røverier, et groft røveri og et hjemmerøveri, som de ifølge anklageskriftet begik hver især eller sammen.

Røverne udså sig blandt andet deres ofre – typisk kvinder og ældre – i et tog, fulgte efter dem fra stationen, overfaldt dem og stjal de værdier, de havde på sig.

Det skete ofte meget brutalt, hvor røverne fastholdt og slog deres ofre, så flere fik brud på kæbe og fingre, og en fik en øjenskade.

Et stort efterforskningssamarbejde mellem politikredsene i København, Nordsjælland og Københavns Vestegn førte til varetægtsfængsling af de tre i maj.

"Selvom det var brutalt og har påvirket ofrene dybt, så mødte både de og vidner op i retten, konfronterede røverne og afgav detaljerede forklaringer – og det har været af afgørende betydning for sagen og rettens udmåling af straffen," siger senioranklager Danni Richter Larsen, Københavns Vestegns Politi.

Den 33-årige fik to år og seks måneders fængsel, den 34-årige fik tre år og seks måneders fængsel, og den 27-årige fik syv års fængsel. Alle blev udvist af Danmark for bestandig.

Alle tre ankede straffen på stedet. Retten bestemte, at de forbliver varetægtsfængslede, til sagen er afgjort ved landsretten.

Som en del af dommen blev ofrene tilkendt erstatning.

Alle blev dømt for et røveri mod en 68-årig kvinde på stisystemet i Ishøj den 27. april 2016 kl. 14.45, hvor de fastholdt hende i halsgreb, slog hende, så hun fik brud på kæben og en finger, og stjal hendes taske og smykker.

De blev også dømt for et særligt brutalt røveri mod en 67-årig mand ved Nygårds Plads i Brøndby den 26. juni 2016 ca. kl. 03, hvor de truede, slog og sparkede ham, så han fik en flænge i baghovedet, brud på ribben, sammenklappet lunge og skade på milten, og stjal hans taske med penge og mobiltelefon.

De to på 27 og 33 år blev dømt for et røveri mod en 50-årig kvinde på Vestbanevej i Valby den 22. april 2016 kl. 00.15, hvor de holdt hende fast og rev hendes halskæde af.

Den 27-årige blev dømt for hjemmerøveri af særlig grov beskaffenhed mod en 61-årig syg mand i hans hjem i Kongensgade i Helsingør den 27. april 2016 kl. 20.30, hvor han – efter at være trængt ind i hjemmet – truede sit offer med kniv og tog hans smykker - og derunder bed ham i fingeren - samt penge og mobiltelefoner.

Den 34-årige blev dømt for røveri en 81-årig kvinde ved Flintemarken i Vedbæk den 30. april 2016 kl. 14.30 – sammen med en ukendt røver – hvor de truede og slog hende, så hun fik en øjenskade, og stjal hendes taske. Han blev også dømt for røveri mod en 58-årig kvinde på Brøndbyøster Torv den 25. juli 2016 kl. 00.35, hvor han truede og slog hende, så hun fik brud kæbe og en finger, og stjal hendes mobiltelefon, penge og smykker. Han blev desuden dømt for røveri mod en 21-årig kvinde i Kamhusene i Valby den 7. marts 2017 kl. 21.15, hvor han truede, slog hende og stjal hendes mobiltelefon, oplyser Københavns vestegns politi..

Publiceret: 13. November 2017 19:12
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt