Mikkel Guldbæk Hannibal og Lasse Jonassen demonstrerer, hvordan de holder en modstander væk, så Frederik Haugaard Steffensen i baggrunden kan løbe uhindret med bolden.
Mikkel Guldbæk Hannibal og Lasse Jonassen demonstrerer, hvordan de holder en modstander væk, så Frederik Haugaard Steffensen i baggrunden kan løbe uhindret med bolden.
Foto: Jeppe Rafn
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Her er der plads til alle - der ikke er bange for at få blå mærker

I den amerikanske fodboldklub Horsens Stallions er der plads til - og brug for - alle typer og størrelser

I amerikansk fodbold har et hold brug for spillere med forskellige evner til de forskellige positioner på banen. 18-årige Lasse Jonassen er med sine 190 centimeter og 105 kilo en af de tunge drenge, hvis primære opgave er at tackle modstanderne.

“Jeg har tidligere gået til fodbold, håndbold og brydning, men jeg passede ikke ind. Jeg var lidt for stor til fodbold og brydning, og i håndbold stod jeg på mål og savnede den kropskontakt, jeg godt kan lide ved sport,” fortæller Lasse.

Han har spillet amerikansk fodbold i Horsens Stallions siden 13-års alderen.

“I starten turde jeg ikke rigtig tackle, men du lærer hurtigt, at jo hårdere du selv rammer, jo mindre ondt gør det. Når jeg laver en god tackling, giver det et adrenalinkick.”

Snakker med alle

17-årige Frederik Haugaard Steffensen spiller cornerback og receiver, så han skal primært være god til at gribe bolden og løbe stærkt. Han har spillet amerikansk fodbold i knap et års tid og er blevet begejstret for både spillet og det sociale i Horsens Stallions, hvor han selv spiller på U19-holdet.

“Jeg har fået gode venner i klubben. Der er et stærkt sammenhold, og man snakker med både de ældre og yngre spillere,” siger Frederik.

For voldsom til fodbold

18-årige Mikkel Guldbæk Hannibal har spillet amerikansk fodbold, siden han var 10 år. Inden da spillede han i flere år fodbold.

“Jeg gik lidt for hårdt til den i fodbold og fik nogle rødt kort,” husker Mikkel, som derfor skiftede til amerikansk fodbold.

Da Mikkel begyndte at spille amerikansk fodbold, var der ikke som i dag U12 og U14 hold i Stallions. Han måtte spille med de noget ældre på U16-holdet og blev derfor kaldt 'lillebror'. Øgenavnet hænger ved og falder godt i tråd med, at Mikkel ser sine medspillere lidt som familie. På banen spiller han quarterback, der skal sætte spillet op og er afhængig af beskyttelse fra sine medspillere.

“Jeg skal stole meget på mine medspillere, så der ikke kommer nogen igennem og tackler mig. Vi er nødt til at stole på hinanden og kende hinanden. Det giver et familieagtigt bånd imellem os,” siger Mikkel.

Plads til alle

Mikkel går på EUX og er ved at uddanne sig som tømrer, mens Lasse går på STX, og Frederik går på HHX. Uddannelsesmæssigt er de på vej i hver sin retning, og det er ifølge klubbens PR-ansvarlige Troels Andersen meget sigende for Horsens Stallions.

“Vi har lige fra jurastuderende til håndværkere. Vi skelner ikke og har plads til alle. Vi er gode til at rumme forskellighed og har plads til både spinkle knægte og drenge på 150 kilo,” siger Troels Andersen.

Publiceret: 16. Januar 2016 11:45
Leveret af
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!