Kent Nielsen måtte humpe rundt, da OB trænede på TPI’s baner. Cheftræneren har været gennem en knæoperation, der skyldes slidtgigt fra tiden som professionel fodboldspiller.
Kent Nielsen måtte humpe rundt, da OB trænede på TPI’s baner. Cheftræneren har været gennem en knæoperation, der skyldes slidtgigt fra tiden som professionel fodboldspiller.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Humpende OB-træner svinger med krykken

Kent Nielsen er ikke helt på toppen efter knæoperation. Det betyder dog ikke, at OB-spillerne slipper for råb og skrig

Buksebenet er rullet op over venstre knæ. Den ene hånd bruges til at holde isposen på plads om knæet, mens den anden hånd har fat i krykken.

Fra den overdækkede udskiftningsbænk på Tarup-Paarups kunstgræsbane i Odense NV er Kent Nielsen troppet op med et mindre handicap.

Kort før jul fik OB-cheftræneren indopereret en halv protese i knæet, som fortsat betyder, at han ikke kan gå uden støtte fra en metalstok. Men pludselig kastes isposen væk. Den store mand rejser sig efter lidt besvær fra det varme sæde og humper ud i den bidende kulde.

“Kom nu, drenge. Vi skal have højere tempo på det spil,” råber OB-træneren og bliver stående i et stykke tid.

OB-spillerne er i fuld gang med den anden træning efter en vinterpause på tre uger. Nøgleordet er fysik.

“Alle spillere har haft et individuelt program med hjem, som de har fulgt i ferien. Men vi vil gerne bringe dem et yderligere stykke op fysisk, så vi ved, at vi ikke kommer til at halte på konditionen,” fastslår Kent Nielsen.

Træner i Tarup-Paarup

Da OB's træningsbaner har for dårlig kvalitet lige nu, er spillerne og staben tvunget til at køre mod nordøst. TPI's kunstgræsbane er i bedre stand end den i Ådalen.

“Vores egen er ganske enkelt ikke god nok, så det er rart, at vi må låne den her. Vi forventer, at vi træner her i omkring én uge - alt afhængig af vejret. Hvis vi undgår frost, vil vi muligvis rykke over på Dyrskuepladsen, hvor vi kan spille på ægte græs,” fortæller Kent Nielsen.

OB spiller deres første træningskamp 20. januar mod Roskilde. To dage senere gælder det Nykøbing FC.

Lørdag 28. januar går turen til Sverige mod Helsingborgs IF. Herefter venter en ni dages lang træningslejr tæt ved Alicante i det sydøstlige Spanien, hvor fokus vil være på det taktiske og spillemæssige.

“Vi skal spille to træningskampe i Spanien. Det er her, jeg begynder at få indikationer på, hvem der er inde omkring en startplads til premieren mod Randers 20. februar,” siger Kent Nielsen. Den allersidste test spilles på fynsk jord mod Brøndby IF - otte dage før Randers-kampen.

Kun KEP er ude med skade

Kent Nielsen kan råde over en stort set skadesfri trup. Midtstopper Kenneth Emil Petersen (KEP) er tilbage på træningsbanen efter sin baglårsskade.

Men han træner for sig selv sammen med OB's fysiske træner - engelske Simon Hollyhead, der er universitetsuddannet inden for fysisk træning og har en A-licens som fodboldtræner. Simon Hollyhead har tidligere været assistenttræner i Malmø FF i Sverige og siden i SK Brann i Norge.

“Det er vigtigt, at vi har fået gang i KEP igen. Han er vores anfører og udgør en vigtig brik i vores defensiv,” påpeger Kent Nielsen, der håber på at smide sin krykke inden alt for længe.

“Det tager lidt tid at komme sig helt, men forhåbentlig er jeg snart gående igen.”

Publiceret: 12. Januar 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!