112
Foto: Ida Eriksson
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hun er inspireret af seriemorder: "Jeg har altid været fascineret af blod"

Svensk kunstner er aktuel med blodig udstilling i Malmø

 

Hvis du har mod på både at blive chokeret, forfærdet og måske fascineret på samme tid, så skal du lægge vejen forbi en noget anderledes udstilling, som for tiden kan ses i Malmø. Her udstiller kunstneren Kinga Dukaj nemlig en serie bloddryppende kunstværker fra sin udstilling "Bleed". Det skriver Lokalavisen.dks svenske søsteravis, Lokaltidningen.se.

Inspireret af tv-serien "Dexter" er udstillingen indrettet som den fiktive seriemorder Dexters "arbejdsværelse". Brutalt som i tv-serien hvor hovedpersonen hugger sine ofre ihjel i rum, som er pakket ind i plastik og oversprøjtet med blodrød farve.

"Jeg håber, at folk bliver både fascineret og forfærdet. Jeg håber bare ikke, at der er nogen, der besvimer," siger Kinga til Lokaltidningen.se.

I udstillingsrummet vises alt fra drop-poser fulde af okse blod, vampyrer og en kvinde, som bløder kraftigt fra underlivet. Kunstneren er begejstret over muligheden for at vise sine værker.

"Endelig får jeg afløb for mine drømme om den røde væske, som flyder inden i os. Jeg har altid været fascineret af blodet. Mange er frastødt af det, og det er lidt forbudt. For mig er det forfærdeligt smukt. Blod er liv. Blod er alt for mig," siger Kinga Dukaj.

Selvom det ser ganske ægte ud, er der naturligvis ikke tale om menneskeblod. Det er i stedet okseblod og normal rød maling der pryder udstillingen.

"Det ville være vanskeligt at male med rigtigt blod, da det ændrer farve. Det skulle så lige være menstruationsblod, da det ikke størkner på samme måde. Men jeg tror, min grænse går der," siger Kinga.

Oplev udstillingen "Bleed" i Hybriden i shoppingcentret Mitt Möllan på Claesgatan 8 i Malmø frem til den 28. november.

Foto: Ida Eriksson
Foto: Ida Eriksson
Publiceret: 22. November 2016 15:27
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!