112
16. november afviklede Heidi Mensel et stort arrangement på Koldinghus med 100 gæster, levende musik, buffet og første klasses underholdning. Med arrangementet ville Heidi Mensel gerne gøre det klart for alle, at hun er tilbage, og at hendes smykkeforretning Guldsmed Mensel består, selvom hendes mand og kompagnon Glenn Mensel ikke er her mere. Foto: Claus V. Jensen
16. november afviklede Heidi Mensel et stort arrangement på Koldinghus med 100 gæster, levende musik, buffet og første klasses underholdning. Med arrangementet ville Heidi Mensel gerne gøre det klart for alle, at hun er tilbage, og at hendes smykkeforretning Guldsmed Mensel består, selvom hendes mand og kompagnon Glenn Mensel ikke er her mere. Foto: Claus V. Jensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hun mistede sin mand i polterabend-ulykke: "Drop jeres berøringsangst"

I marts mistede indehaveren af Guldsmed Mensel, Heidi Mensel, sin mand i en flyulykke. Efterfølgende har hun oplevet, at mange mennesker ikke rigtig tør tage kontakt til hende, og at berøringsangsten ligefrem holder nogle kunder helt væk fra butikken. Det

"Jeg er tilbage, og butikken er her stadig."

Stik 34-årige Heidi Mensel, indehaver af Guldsmed Mensel i Kolding Storcenter, en megafon, og hun vil råbe den sætning ud over Kolding med så megen styrke og energi, at det vil give genlyd i selv de fjerneste egne af Sønderjylland.

24. marts i år omkom hendes mand Glenn Mensel i en tragisk flyulykke på sin polterabend, og historien om enken, der pludselig måtte arrangere begravelse i stedet for bryllup, gik landet rundt. Pressens påtrængende interesse har personligt været meget ubehagelig, fortæller Heidi Mensel, men omtalen af ulykken har også haft helt andre og meget mere jordnære konsekvenser.

- Der er ikke meget tvivl om, at jeg har mistet kunder i butikken, og det gør mig selvfølgelig ked af det, konstaterer hun og fortsætter:

- Jeg er sikker på, kunderne stadig gerne vil handle her, men de har en berøringsangst over for mig. Jeg har en følelse af, at mange kunder helst vil undgå at komme i snak med mig, og det holder nogle væk fra butikken, og de, der kommer herind, henvender sig ikke til mig. Det er lidt hårdt at opleve. Selvfølgelig kæmper jeg stadig med min sorg, men jeg vil så gerne have, at folk slipper den berøringsangst og går til mig på samme måde, som de gjorde før, siger Heidi Mensel.

De trygge rammer

Appellen bunder i et ønske om at genskabe en normal og tryg hverdag for både hende selv og hendes tre børn på 3, 8 og 9 år.

Butikken havde Heidi og Glenn Mensel sammen, og de arbejdede der begge på fuld tid, så savnet i butikken er lige så stort, som det er derhjemme, fortæller hun, og det bliver ikke nemmere, hvis hun går rundt med en konstant følelse af, at andre betragter hende som en kostbar og skrøbelig porcelænsskulptur, der ikke må berøres. Samtidig kæmper hun for at bevare de trygge rammer, som hjemmet i Kolding er. Den kamp skal vindes med forretningen som det økonomiske grundlag, og derfor er det mildest talt uheldigt, hvis Heidi Mensels tragiske historie er med til at skræmme kunderne væk.

- Jeg kæmper for, at det skal lykkes, for hjemmet betyder så meget for os. Børnene har mistet deres far, og de skal ikke også miste deres barndomshjem, som jo netop er noget af det, der er tilbage af deres trygge rammer. Det skal også nok lykkes, for jeg tror så meget på det, jeg laver, Spørgsmålet er bare, hvor længe jeg skal kæmpe, siger Heidi Mensel, der har taget nye skridt til at udvikle butikken.

Hun er således i gang med at uddanne sig til guldsmed, og til foråret etablerer hun et åbent værksted i et hjørne af butikken.

- Så kan jeg endelig udleve min drøm om at lave smykker på bestilling, konstaterer hun.

Det juridiske efterspil

Heidi Mensel fortæller roligt og velovervejet om planer og drømme for butikken, mens et par kunder kommer og går og bliver ekspederet af hendes ansatte, som der er fem af.

Smerten og sorgen er ikke umiddelbart at se i det smukke, velplejede ansigt, men den ligger derinde et sted bag de lange slangekrøller og de mørke øjne. Både hun og børnene får stadig hjælp til at takle angsten og sorgen, der sprang ud som trold af en æske den dag sidst i marts, hvor telefonen ringede i butikken, og en stemme i den anden ende fortalte, at Glenn var død 37 år gammel. Glenn Mensel styrtede ned på Skrydstrup Flyvestation kort tid efter, han og piloten var lettet. Glenn døde, det gjorde piloten ikke, og inden længe starter det juridiske efterspil, der skal afgøre, om piloten og flyselskabet bærer ansvaret for ulykken, og om de dermed er skyldige i uagtsomt manddrab eller ej. Det er ikke et forløb, Heidi Mensel ser frem til, slår hun fast, men hun har trods alt tillid til, at politiet og haverikommissionen får tingene ordnet på den bedst tænkelige måde.

Mens eksperterne slås om de juridiske spidsfindigheder, koncentrerer Heidi Mensel sig om sine børns ve og vel og om at skabe fornyet tiltro til hende og butikken. Et arbejde der blev kickstartet 16. november, hvor hun satte gang i Riddersalen på Koldinghus med arrangementet "Diamonds forever". Cirka 100 personer var her samlet til en festlig aften med fokus på de eksklusive smykker fra Ole Lynggaard Copenhagen men også på fest og glæde. Musikerne Joey Moe og Zididada stod for underholdningen, og Heidi Mensel fik for alvor vist, at hun er tilbage, og at hun ikke er en kostbar og skrøbelig porcelænsskulptur, der ikke må berøres.

- Det gik helt vildt godt. Det var et sats at lave det om til en fest i stedet for bare et show, men det var godt, vi gjorde det. Det er jeg glad for, konstaterer den 34-årige indehaver af Guldsmed Mensel i Kolding Storcenter.

Publiceret: 27. November 2012 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!