Med en klimapistol kan man checke, om isoleringen på loftet ligger ordentlig, om der er kuldebroer eller om isoleringslisterne ved vinduer og døre fungerer optimalt.
Med en klimapistol kan man checke, om isoleringen på loftet ligger ordentlig, om der er kuldebroer eller om isoleringslisterne ved vinduer og døre fungerer optimalt.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kan dit hjem holde varmen?

Det er en god ide at checke isolering og tætningslister i disse kolde tider

Af grøn guide Maj-Brit Petersen
Kulden er over os, og vi trækker inden døre i varmen. Men kan dit hjem holde varmen? Hvordan står det til med isoleringen og tætningslisterne?

Med en klimapistol kan du tjekke, om isoleringen på loftet ligger ordentligt, om der er kuldebroer, om hulmursisoleringen er faldet lidt sammen, eller om isoleringslisterne ved vinduer og døre fungerer optimalt.

Klimapistolen er et infrarødt termometer, der er nemt at bruge. Du retter blot den tændte ”pistol” mod den overflade, du vil måle temperaturen på og aflæser i displayet. Ved at bevæge den infrarøde stråle fra sted til sted kan du aflæse, om der er temperaturforskelle – f.eks. forskellige steder på loftet, henholdsvis foroven og forneden på ydervæggene eller fra den ene vinduesramme til en anden. På den måde kan du systematisk gennemgå din bolig og se, om det er ved at være tid til at gå isoleringen efter og dermed gøre noget godt for både din pengepung og klimaet.

Godt for miljøet

Der er et kæmpestort potentiale i at spare på energien rundt om i hjemmene.

Det største potentiale ligger i isoleringen. Men det kan være svært at vide, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind. Det kan du finde ud af ved hjælp af en klimapistol. Hvis du eksempelvis har to forskellige sæt vinduer, så kan du med temperaturmåleren se, hvilket et af dem, du kan tjene mest på at skifte ud. Ved at rette op på de fejl og mangler du finder, kan du spare på din varmeregning, få et bedre indeklima uden f.eks. træk og samtidig mindske din CO2 udledning.

Du kan låne en klimapistol ganske gratis i 1 uge ved henvendelse til den grønne guide på mbpe@furesoe.dk eller tlf. 23367446. Der følger en let forståelig manual med.

Publiceret: 26. Januar 2013 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112