Karen Damgaard Brusendorff har flere “stop madspild-produkter” i køleskabet. Hun tænker meget over, hvad der bliver købt ind. Foto: Betina Skjønnemand
Karen Damgaard Brusendorff har flere “stop madspild-produkter” i køleskabet. Hun tænker meget over, hvad der bliver købt ind. Foto: Betina Skjønnemand
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Karen smider ikke mad i skraldespanden

Karen Damgaard Brusendorff fra Aabenraa smider sjældent mad i væk - det er en naturlig del af dagligdagen

Af Betina Skjønnemand

Der er fint dækket op i det hyggelige byhus i Aabenraa, da Karen og Peter Damgaard Brusendorff byder indenfor til en snak om madspild.

Der mangler ikke noget, og hvis kagen ikke bliver spist, så ryger den i fryseren.

“Jeg smider ikke gerne mad i skraldespanden. Det er blevet en helt naturlig del af hverdagen, at vi tænker over, hvad der sker med maden,” fortæller Karen Damgaard Brusendorff.

Helt konkret forsøger parret at minimere indkøbene.

“Vi tænker meget over ikke at købe mere mad, end vi kan nå at spise, når vi handler ind. Og så bor vi jo tæt på Føtex, så vi kan hurtigt lige gå derned, hvis vi alligevel kommer til at mangle noget”.

For et par år siden meldte Karen sig på hjemmesiden Stop Spild Af Mad.

“Jeg synes bare, det giver god mening, at vi tænker os om. Og man forpligter sig jo ikke til noget. Fra min side var det blot en tilkendegivelse overfor, at det er en sag, jeg støtter. Og inititativtageren (Selina Juul red.) har jo fået sat rigtig meget fokus på sagen den seneste tid, og det er kun godt, for det er jo helt vildt, så meget mad, der ryger ud,” fortsætter Karen.

Påskefrokost og mad nok

Karen har gang i planlægningen af påskefrokosten, og også her vil hun forsøge at tænke sig om.

“Før endte det jo altid med, at man købte ind til 14, selvom man kun blev otte. Her prøver jeg virkelig at stoppe mig selv.

Jeg køber mindre ind, og jeg sørger også for, at vi får brugt de rester, der så alligevel bliver. Enten bliver de smidt i fryseren til senere, ellers ryger de på frokostbordet igen de kommende dage”.

Et velfærdsproblem

At danskerne smider op mod 700.000 tons mad ud hvert eneste år er både skræmmende og unødvendigt.

“En del af problemet er jo nok, at vi har råd til det. Hvis vi ikke havde pengene til det, så var vi nok mere opmærksomme på, hvad der røg ud af mad. I dag kan vi bare vælge at købe noget nyt,” konstaterer Karen.

Køber gerne “gammelt”

En anden måde, hvorpå Karen forsøger at mindske madspild er, når hun handler ind i supermarkedet.

“Jeg køber gerne deres 'stop madspild-produkter'. Altså de varer, hvor holdbarhedsdatoen nærmer sig udløb. Særligt frugt og grønt køber jeg ofte. Supermarkederne mener åbenbart, at de er tæt på udløb. For mig at se ser de tit både fine og friske ud. Så det køber jeg gerne”.

Gang i juiceren

Karen Damgaard Brusendorff har endnu et trick i kampen mod madspild.

“Jeg har købt en slowjuicer, som jeg bruger hver morgen. Og her ryger der da også de halvgamle frugt og grønsager i, som man ikke umiddelbart vil spise, men som jo i bund og grund ikke fejler noget,” slutter Karen Damgaard Brusendorff.

Publiceret: 10. April 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!