Hvornår er der åbent på fremtidens bilværksted? Udviklingen går i retning af på alle tidspunkter.
Hvornår er der åbent på fremtidens bilværksted? Udviklingen går i retning af på alle tidspunkter.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kør på værkstedet når du vil

Selvfølgelig kender du det: At aflevere bilen på værkstedet alt for tidligt om morgenen. Og bussen til at komme på arbejde er forsinket. Men i fremtiden bliver det anderledes – værksteder med fleksible åbningstider er på vej

Af Flemming Haslund

Fremtidens mekanikere forventer det, og blandt bilimportører tager man det for givet – at autoværkstederne går over til fleksible åbningstider, så man kan aflevere sin bil og hente den igen på alle mulige tidspunkter.

For den kommende generation af mekanikere bliver det imidlertid ikke et problem at skulle arbejde på andre tidspunkter end fra syv til midt på eftermiddagen. Faktisk forventer de kommende mekanikere, at de kan tilbydes fleksible arbejdstider. Fremtidsforsker Marianne Levinsen, Fremforsker, der har specialiseret sig i de unges ønsker og drømme for håndværksfag – og dermed også mekanikerfaget – siger:

”Unge mennesker på vej ud i håndværksfagene efterspørger blandt andet, at et hvilket som helst lærlingejob inkl. lærlingejobs i autobranchen skal have en synlig karrieremulighed med en udvikling, der er skræddersyet til den enkelte. Dernæst er ”fede lokaler” på de unges ønskeliste, ligesom fryns og endnu mere fryns indgår i deres forventninger. Plus altså muligheden for fleksible arbejdstider,” siger Marianne Levinsen.

Åbent altid

Også fra arbejdsgivernes og dermed værkstedernes side, regner mange med, at udviklingen går i retning af åbent på alle tider. Blandt dem, der tænker i den retning, er Ulrik Drejsig, adm. direktør for Danmarks største bilimportør, Semler. Selskabet importerer blandt andre bilmærker Volkswagen, Audi og Skoda. Ulrik Drejsig ser åbningstider i fremtidens værksteder sådan:

”Set fra min stol er helt andre åbningstider end i dag en selvfølge. Det gælder værkstederne, men så sandelig også i salgsafdelingerne.”

Lidt længere fremme i tiden ser flere for sig, at der er et skridt længere end fleksible åbningstider. Det kunne være, at værkstederne selv henter og bringer bilen. En idé i denne stil har allerede været afprøvet af BMW-forhandler Jan Nygaard, København. Andre varianter er allerede i brug: Der findes firmaer, der kommer ud til kunden og skifter fra sommer- til vinterhjul og omvendt, ligesom det kan lade sig gøre at få repareret en revnet frontrude på stedet – og altså nok så vigtigt, det sted, bilisten er og ikke det sted, værkstedet er.

Så pudses der lige som en ekstra service til kunderne – udviklingen går i retning mod, at værksteder også vil have åbent på andre tidspunkter end i dag.
Så pudses der lige som en ekstra service til kunderne – udviklingen går i retning mod, at værksteder også vil have åbent på andre tidspunkter end i dag.
Publiceret: 02. Marts 2018 14:13
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt