Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommune til børnefamilie: "Du kan efterlade din 7-årige datter alene, mens du, din mand og to drenge rejser en uge til Italien"

 

"'Du kan sende din datter alene i aflastning, mens du, din mand og to drenge rejser en uge til Italien'" lød den besked vi fik sidste år fra min datters sagsbehandler i kommunen."

Sådan skriver Jane B i et brev til Ekstra Bladet, hvor hun fortæller om hendes og familiens ulykkelige situation. For familien skal lige nu vælge, om de vil holde ferie i udlandet - uden deres datter. Eller om de skal blive hjemme. Og det de især undrer sig over er, at kommunen gerne vil bruge penge på at give deres datter et aflastningsophold, men ikke vil bruge penge på at sende en hjælper med familien på ferie.

Jane B. fortæller, at hendes datter hedder Maise, er 7 år, går i 1. klasse, er kvik, og har muskelsvind. Derfor har hun behov for hjælp i hverdagen, da hun ikke selv kan bruge sine ben og har meget svage muskler i armene."

"Problemet udspringer af, at Maises praktiske hjælp i hverdagen pludselig blev flyttet fra en paragraf til en anden, og den paragraf, hun nu får sin hjælp ud fra, står ikke i den såkaldte udlandsbekendtgørelse. Det betyder, at hun nu ikke kan få sin daglige hjælp med på ferie i udlandet. I stedet tilbyder kommunen at betale for, at hun kommer en uge i aflastning," skriver Jane B. i brevet til Ekstra Bladet.

Publiceret: 17. Juni 2017 09:11
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!