Nu skifter kommunens p-vagter officielt navn til cityassistenter. Det er selv om arbejdsopgaverne er de samme som altid
Nu skifter kommunens p-vagter officielt navn til cityassistenter. Det er selv om arbejdsopgaverne er de samme som altid
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunens p-vagter bliver til cityassistenter

Et navneskift skal give byens borgere et nyt syn på p-vagter

“Jeg skal være den første til at indrømme, at det lyder bedre.”

Sådan siger Jytte, som er tillidsrepræsentant for Aarhus Kommunes parkeringsvagter, der tager navneforandring til cityassistenter.

Af sikkerhedsmæssige årsager ønsker hun ikke at medvirke med sit efternavn, som dog er redaktionen bekendt.

“Jeg mener, at det er positivt med en navneforandring. Forhåbentligt kan det ændre den måde, som folk ser os på. Min opfattelse er, at folk ikke ser os som et serviceorgan, og det kan et navneskift hjælpe med at ændre på, for vi er i høj grad sat i verden for at servisere borgerne,” siger Jytte, der, udover at kalde sig cityassistent, også får nye jakker, når hun og hendes kolleger er ude i marken.

“Det bliver rigtig godt. Det er mere retvisende for, hvad vi rent faktisk laver. Både hvad angår navneforandring, men også vores kommende påklædning. Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad, så det vrimler med turister, som gerne vil guides rundt til byens seværdigheder,” forklarer tillidsrepræsentanten, som sammen med kollegerne også skal tilbage på skolebænken for at kunne blive bedre til at tale tysk og engelsk.

“Vi skal lære gængse udtryk - som 'venstre', 'højre' og 'lige ud' og så videre - på tysk og engelsk, så vi kan hjælpe folk med hvor, hvornår og hvorhenne tingene foregår i byen,” siger hun.

Ønske fra p-personalet

Det nye navn bliver til virkelighed efter et forslag fra parkeringspersonalet i kommunen.

“Det er med begrundelsen i, at vi længe har favnet bredere end blot at være parkeringsvagter, at vi tager navneforandring til cityassistenter. Så kan borgerne også se, at vi kan andet end at udskrive parkeringsbøder. Det nye navn er målrettet, hvad vi har behov for,” fortæller Jytte med smil på stemmebåndet.

På grund af udvidelsen af arbejdsopgaverne bliver cityassistenterne også adviseret om byens mange begivenheder, arrangementer og aktiviteter, så nysgerrige kan få nys om, hvad der sker i byen.

Nye jobfunktioner

De nye jobfunktioner hilser tillidsrepræsentanten også velkommen.

“Jo flere arbejdsopgaver vi har, desto mere uundværlige er vi. Og så bliver hverdagen jo mere spændende, fordi vores arbejdsområder officielt bliver bredere. Det er dejligt,” forklarer Jytte.

Selv om der med navneforandringen officielt kommer en række nye arbejdsopgaver, så forsikrer Jytte, at det ikke vil gå ud over parkeringskontrollen i byen.

“Vi bliver ved med at være kommunens parkeringsservice. Det ændrer den nye titel ikke på,” siger cityassistenten.

Publiceret: 07. Marts 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!