Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kræftens Bekæmpelse i modvind: Tog imod 50.000 kr. fra Bandidos - nu kræves de tilbagebetalt

 

147.113.040 kroner. Så mange penge samlede danskerne ind til Kræftens Bekæmpelse, da TV2 afholdt indsamlingsshow lørdag den 28. oktober. 50.000 kroner af de mange millioner blev doneret af rockergruppen Bandidos, hvis navn rullede over skærmen sammen med de mange store danske virksomheder, som gav penge til det gode formål. Nu kritiseres Kræftens Bekæmpelse for at tage imod pengene fra flere politikere i blandt andet Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Politikerne mener, at det er med til at blåstemple Bandidos, at man tager imod deres penge. Det fortæller Radio24Syv.

"Det er selvfølgelig penge, der vil gøre god gavn hos kræftramte. Men man kommer til at blåstemple nogle kriminelle aktiviteter, hvis man tager penge fra kriminelle. Det synes jeg ikke, man skal gøre. På den måde kan man sige, at man skal ikke tage penge fra alle og enhver for at gavne gode formål," siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til Radio24Syv.

I morgenprogrammet "24syv Morgen" udtrykte lyttere også deres utilfredshed med at Kræftens Bekæmpelse vælger at beholde pengene. En lytter fortalte tirsdag morgen, at han kraftigt overvejer at stoppe med at støtte organisationen på den baggrund.

Hos Kræftens Bekæmpelse afviser man, at man har blåstemplet rockerne, men organisationens administrerende direktør, Leif Vestergaard Pedersen, afviser at ville betale pengene tilbage.

"Vi tager ikke imod pengene, fordi vi anerkender Bandidos eller har respekt for dem, men vi tror på, at deres penge kan gøre godt. Hvor vil pengene gøre bedst gavn? Tilbage i klubhuset hos Bandidos eller hos en forskergruppe i Aarhus?" spørger Leif Vestergaard Pedersen ifølge Radio24Syv.

Publiceret: 07. November 2017 11:30
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt