Lene D. Møller på bogmessen i København, hvor hun viste sin bog frem og skrev autografer.

Lene D. Møller på bogmessen i København, hvor hun viste sin bog frem og skrev autografer.

Sygeplejerske raser ud i blodig og grusom bog

Hun er vældig rar, men i hendes indre verden arbejder der onde og uhyggelige tanker. De er nu kommet ud i bogform.

Af
Erling Baastrup

Hun hedder Lene Møller, er 32 år gammel, og har skrevet præcist halvdelen af sit liv – til skrivebordsskuffen indtil nu. Hun arbejder på Hammel Neurocenter og venter snart at kunne flytte ind i et nybygget hus på Hjortebakken i Hammel.
I forbindelse med den nyligt afholdte bogmesse i Bellacentret kunne hun vise bogen frem. Det gjorde hun sammen med sin medforfatter. Han hedder Ronny Reffelt.
Genren kan bedst beskrives som Science Fiction Fantasy. Og den er kommet i en ungdomsserie, der hedder Zap.
Selve bogmessen blev også noget af en oplevelse. Der var de “andre kendte”.
Hvor mange autografer fik du selv skrevet?
“Overraskende mange. Nok omkring de 30, lyder det med lidt slet skjult stolthed i stemmen.

Nok skrive, men ikke se

Bogen er blevet til på en helt speciel måde. De to forfattere så faktisk først hinanden i forbindelse med udgivelsen!
”Vi var begge på et online forfatterskole, og Ronny kontaktede mig, fordi han mente, at vores stil kunne passe sammen. Efter nogen tøven sagde jeg ja. Processen foregik ved, at vi mailede til hinanden og skrev altså på skift et kapitel,” fortæller Lene og accepterer at det er lidt ligesom at omsætte et rollespil til bogform. Bogen måtte blandt andet af mailtekniske grunde skrives i tredje person.

Lene D. Møller skal i januar i gang med at skrive en ny bog sammen med Ronny. Hovedpersonerne bliver de samme som i “Tristan og Chiaki - virus”

Lene D. Møller skal i januar i gang med at skrive en ny bog sammen med Ronny. Hovedpersonerne bliver de samme som i “Tristan og Chiaki - virus”

Sværd og pistoler

De to forfattere har hver sin person, som de styrer. ”Tristan” er den lidt melankolske med sine samurai sværd, mens Lenes person med det japanskklingende navn Chiaki og vild, hurtig og blodig, og hun skyder med største vellyst med pistoler. ”Jeg er rigtig ond, når jeg ”sætter mig ind i hende,” kommer det med julelys i øjnene fra Lene.
Det er ikke de to personer, der bekæmper hinanden. Den rigtige skurk kaldes Direktøren. Det er ham, der bestemmer, og han er det ondeste! ”Ham skiftedes vi til at være. Der var rift om at være ham. Jo grusommere, jo sjovere er det at være personen,” fortæller Lene.

Fra venstre er det forsideillustrator Thomas Arn Hansen, Ronny Reffelt og Lene Møller.

Fra venstre er det forsideillustrator Thomas Arn Hansen, Ronny Reffelt og Lene Møller.

Handlingen?

Og handlingen er som følger! Nå nej. Det er umuligt. Men undertitlen er ”virus”, så det er jo noget med, at en virus er brudt ud på jorden. Direktøren vil udrydde alt. Vores to hovedpersoner bliver dog lukket ud af deres celler, får lavet deres DNA om og sendes så ud i universet, hvor de skal danne antivirus. Nok om det.

Kærlighed har for få ord

Det har taget et par år at få skrevet bogen. En rum tid har det også taget at finde et forlag. ”De mente, at den var for stærk,” siger Lene. Men 23. august meldte Science Fiction Cirklen sig, og så var kontrakten på plads.
”Vi går i gang med en ny bog i starten af det nye år, og vores to personer fortsætter,” lover Lene, der gerne vil kunne leve af at være forfatter. Hun har øvet sig siden hun var 16 år.
Dengang var det vel lyserøde kærlighedshistorier?
”Nej. Ikke så vidt jeg husker.Der er alt for få ord i dem. Jeg er fuld af ord, der gerne vil ud,” røber Lene D. Møller, før hun drager til sin formentlig skikkelige aftenvagt på Hammel Neurocenter.
 

Publiceret 08 December 2013 11:30

SENESTE TV