Udgrav et skelet i ferien

På Vedbækfundene kan man 14.-22. oktober få en smagsprøve på arkæologernes arbejde

Har man lyst til at udgrave et skelet, så er Vedbækfundene, Rudersdal Museer det rigtige sted at lægge vejen forbi i skolernes efterårsferie 14. -22. oktober.
I udstillingen sættes en sandkasse op, hvor der begraves en kopi af et menneskeskelet, som skal graves ud med skovle og pensler.
Under udgravningen vil man lære noget om, hvordan arkæologer arbejder og hvilken viden, de får ud af at udgrave en grav. Man kan være med til at køns- og aldersbestemme skelettet og finde ud af, hvor høj personen var.

7.000 år gamle grave

På museumsafdelingen Vedbækfundene kan man også se rigtige menneskeskeletter i form af den berømte jægerstenaldergrav med kvinden og barnet på svanevingen, som lige har været med i DR's nye serie 'Historien om Danmark'.
En cirka 18-årig kvinde fødte sit barn for tidligt, hvor både mor og barn døde under fødslen, og de blev nænsomt begravet sammen, og barnet blev lagt på en svanevinge.
I udstillingen kan man se flere af de 7.000 år gamle grave, som blev fundet, da man skulle bygge Vedbæk Skole tilbage i 1975. De unikke grave med de velbevarede skeletter blev hurtigt en verdenssensation, og fundet gjorde, at man fik ny viden om, hvordan det var at leve i den sidste del af jægerstenalderen.
jesl

Publiceret 12 October 2017 10:15

SENESTE TV