112
Forsvarsadvokaten Mtte Grith Stage har repræsenteret alt fra Hells Angels-rockere til hustrumordere
Forsvarsadvokaten Mtte Grith Stage har repræsenteret alt fra Hells Angels-rockere til hustrumordere
Foto: Polfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kundby-pigen afviste stjerneadvokat: "Som forsvarsadvokat gibber det jo i en, når man har mulighed for at komme på sådan en sag"

?

Onsdag begyndte en af Danmarkshistoriens mest spektakulære sager. En nu 17-årige pige - anholdt da hun var 15 år - sigtet for at planlægge og være tæt på at udføre to terrorbombninger af danske skoler. Og til sådan en sag hører der ofte stjerneadvokater, men pigen, der kendes som Kundby-pigen, sagde i første omgang nej til at lade en af landets førende forsvarsadvokater føre hendes sag.

Det skriver TV2.

Mette Grith Stage har forsvaret alt fra Hells Angels-rockere til hustrumordere, men da den 15-årige pige i sin tid blev anholdt ville hun ikke have stjerneadvokaten som forsvarer.

Hun havde allerede en advokat, og ham ville hun gerne beholde.

"Det var en lidt underlig situation at komme op til en klient, som egentlig ikke rigtig gad mig. Normalt plejer klienterne jo gerne at ville have mig," siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage i programmet 'Lippert – walk and talkshow'.

Men pigens mor kontaktede Mette Grith Stage, og hun mente, at advokaten kunne gøre gode ting for datterens sag.

"Det kunne jeg ikke sige nej til. Det er en spændende sag, en dramatisk sag. En helt unik og spektakulær sag. Som forsvarsadvokat gibber det jo i en, når man har mulighed for at komme på sådan en sag. Det er en stor faglig udfordring. Så jeg huggede til," siger Mette Grith Stage i programmet.

Og det blev moderens valg - for når man i Danmark er under 18 år, så bestemmer din værge, hvem der skal forsvare dig i retten.

Den 17-årige pige afgav onsdag sin forklaring i Retten i Holbæk. Hun nægter sig skyldig i sagen, hvor Anklagemyndigheden kræver forvaring på ubestemt tid.

Publiceret: 20. April 2017 07:32
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!