Lægeforeningen håber, at Region Hovedstadens Akuttelefon bliver nedlagt. Arkivfoto
Lægeforeningen håber, at Region Hovedstadens Akuttelefon bliver nedlagt. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lægeforeningen: "Luk den nye Akuttelefon"

Region Hovedstadens nye Akuttelefon er en kæmpe misforståelse, mener Lægeforeningen

Lægeforeningen håber, at Region Hovedstadens Akuttelefon snart er fortid.

Akuttelefonen, der har nummer 1813, har været udsat for en del kritik, og med den nye økonomiaftale mellem regeringen og regionerne, hvor der lægges op til, at der gradvist skal indføres visteret adfgang til landets skadestuer, håber Lægeforeningen, at Akuttelefonen i Region Hovedstaden bliver nedlagt.

"Den (Akuttelefonen, red.) har været en misforståelse fra starten. Patienterne kan ikke få den hjælp, som de reelt har brug for, fordi de ikke kan visiteres videre, men blot bliver rådgivet," siger Mads Koch Hansen, der mener, at Akuttelefonen er overflødig.

Tv-indslag: Sådan skal akutlinien hjælpe dig

Region Hovedstadens Akuttelefon bliver passet af sygeplejersker, men Mads Koch Hansen mener, at det bør være læger, der tager telefonen.

"Det er oplagt, at denne opgave varetages af praktiserende læger, som i forvejen har stor erfaring med dette område fra lægevagten," understreger han.

Helle Ulrichsen, der er regionsdirektør i Region Hovedstaden, afviser at Akuttelefonen bliver nedlagt. Tværtimod, siger hun.

"I aftalen med regeringen forpligter regionerne sig til gradvist at indføre visiteret adgang frem mod foråret 2014 i forlængelse af regionernes allerede igangsatte initiativer. Der står intet i aftalen om lægefaglig visitation, så derfor vil vi i Region Hovedstaden gennemføre telefonvisitation via 1813. Det betyder altså snarere en styrkelse og udbygning af 1813-funktionen," siger Helle Ulrichsen til Lokalavisen.dk.

Tv-indslag: Sådan skal akutlinien hjælpe dig

Publiceret: 11. Juni 2012 12:33
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!