Danmark er godt rustet til den voksende cykelturisme, og Destination Lillebælt vil have sin andel af turisterne til området. Pressefoto
Danmark er godt rustet til den voksende cykelturisme, og Destination Lillebælt vil have sin andel af turisterne til området. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lillebælt satser på flere cykelturister

Rejsearrangører fra hele verden har været på besøg for at prøve at opleve Danmark fra cykelsadlen

Danmark skal have flere cykelturister, og Destination Lillebælt skal have sin andel af dem. Derfor er Destination Lillebælt gået sammen med seks andre destinationer om at vise Danmark frem som cykelland og fortælle om de mange oplevelser, som man nemt kommer til, når man tramper i pedalerne.

12 internationale rejsearrangører har netop været på besøg for at opleve Danmark fra cykelsadlen. De kommer fra Tyskland, Holland, UK, Frankrig, Italien og helt fra Kina, USA og Canada.

Turister vil på cyklen

Spørger man internationale turister, der holder dansk ferie uden for storbyerne, svarer hver fjerde, at det at cykle er en af grundene til, at de har valgt Danmark.

“Vi inviterede rejsearrangørerne, så de selv kunne se de mange muligheder, der er for at give udenlandske turister en god ferie med oplevelser fra cykelsadlen. Vi præsenterede dem for natur, god mad, hav, attraktioner, historie- og kulturoplevelser og for de små lokale perler. De gode cykeloplevelser får man typisk i de dele af Danmark, som ellers ikke er særlig kendte i udlandet,” udtaler marketingdirektør Janne Henriksen i en pressemeddelelse fra VisitDenmark.

“Destination Lillebælt ligger centralt i landet med ca. 50 km til Billund Lufthavn. tre smukke havne, købstæder bundet sammen af Lillebælt og flot natur. Cykelgæster har kultur- og naturoplevelser inden for kort afstand. Et koncentreret område med mange forskellige cykeloplevelser.” supplerer Anders Johansen fra Destination Lillebælt.

Gode cykelruter

Ved Lillebælt er især ruterne, N8 - Østersø ruten, Lillebælt 4 dags ruten, Marsvinruten, 6.juli ruten og Christiansfeld-Hejlsminderuten værd at tage en tur på. Her cykler du bl.a. forbi Bridgewalking, marsvinesafari, Voldene, Fredericia Teater, Kolding hus og Christiansfeld og meget mere.

Også for Dansk Cykelturisme handlede det om at få fortalt udlandet om den udvikling, der er sket i de sidste par år, når det gælder cykelferie. Kvalitetsmæssigt er det danske cykelprodukt blevet meget stærkere, og det skal udlandet have at vide.

Fyn var valgt som værtsdestination for fremstødet, fordi Destination Fyn Klyngen arbejder med et projekt, der skal gøre Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas førende cykeldestination i 2020. Det skal skabe 200 mio. kroner i ekstra omsætning i 2020 fra cykelturister alene.jesl

Publiceret: 19. Maj 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!