Lilly og Johannes Hougaard mødte hinanden første gang i starten af 1950’erne på Haslev Højskole. Torsdag kan parret fejre 60 års bryllupsdag. Foto: Lars Norman Thomsen
Lilly og Johannes Hougaard mødte hinanden første gang i starten af 1950’erne på Haslev Højskole. Torsdag kan parret fejre 60 års bryllupsdag. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lilly og Johannes efter 60 års ægteskab: "Der er ting, man må lære at leve med"

Lilly og Johannes Hougaard har været ægtefolk i samfulde 60 år, når kalenderen siger torsdag 9. november 2017

Hun er født og opvokset i den lille landsby Fole i Sønderjylland.

Han stammer fra en gård på Fannerup Mark.

I starten af 1950'erne kendte de ikke hinanden endnu, men et ophold på Haslev Højskole på Sjælland blev skelsættende for Lilly og Johannes Hougaard fra Kolind.

86-årige Johannes Hougaard var forbi den indremissionske Haslev Højskole i 1952, men fik forlænget opholdet, fordi han blev tilbudt ansættelse på det landbrug som sørgede for, at højskolens unge og personalet fik noget at spise hver dag.

84-årige Lilly Hougaard kom til Haslev i 1953, og her sagde hun så for første gang “goddag” til Johannes.

Det unge par svingede sammen, de blev forlovet, og i 1957 blev de smedet i hymens lænker. Nærmere bestemt 9. november 1957.

De har holdt sammen i tykt og tyndt lige siden, og torsdag kan parret fejre diamantbryllup.

Festen venter de med at holde til lørdag 11. november i Birkehuset i Tirstrup for de seks børn, 13 børnebørn og øvrig familie og venner. De glæder sig.

Maarup Skovgaard

Lilly og Johannes Hougaard er interessante at gæste i deres parcelhus i Kolind, som de flyttede til i midten af 2016, da de måtte forlade deres højtelskede 100 tønder land store Maarup Skovgaard på Frellingvej, som de havde ejet og drevet i fællesskab siden 1966.

Forinden havde de en anden gård, hvor staldene under dramatiske omstændigheder en juni-nat nedbrændte totalt. Kun hunden slap ud ved at springe gennem et glasvindue. Svin, småkvæg og selv katten brændte ihjel. Køerne gik og græssede ude på marken, så de slap for at blive ædt op af flammerne.

“Der er ting, man må lære at leve med,” lyder det stille fra Johannes Hougaard.

Han savner helt vildt de åbne vidder, det frie udsyn og naturen på Maarup Skovgaard, som han frit kunne bevæge sig ud i hver dag.

Vemodet over livets foranderlighed er til at forstå.

Lilly Hougaard tager mere tingene, som de kommer.

“Vi er to meget forskellige temperamenter,” siger hun og slår ud med armene.

“Jeg skal have styr på tingene og er god til at planlægge. Johannes tænker slet ikke på dagen i morgen, men trods vores forskelligheder har vi holdt sammen, og vi har aldrig skændtes,” fastslår Lilly Hougaard, der har en fortid som sygehjælper. 16 år på De Gamles Hjem i Kolind blev det til, og afsluttende 8 år på plejehjemmet i Rønde som dagvagt.

Undervejs gennemførte hun uddannelsen som sygehjælper.

Den kristne tro

Kristendommen og det kirkelige liv har været omdrejningspunktet i diamantbrudeparrets liv.

Hvad man i barndommen nemmer ...

“Vi går i kirke hver søndag, hvis ikke vi skal noget med familien, og helst i Nødager Kirke. Det er her vi er kommet altid, og kirken har betydet meget i vores liv,” siger Lilly Hougaard, der i en lang periode var en af to ledere i den nu hedengange Nødager Børneklub, hvor områdets børn var samlet til en ugentlig komsammen om et fælles tema, men altid med vægt på det kristne budskab.

Publiceret: 08. November 2017 11:53
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt