Natten til torsdag forventes temperaturen i den finske by Rovaniemi at nå ned til minus 19 grader, men det skræmmer ikke Mette.
Foto: Jacob Damkjær Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Livsfarligt VM: Mette skal svømme 450 meter i isvand

Mette BL Thomsen fra Roskilde skal deltage i samtlige seks discipliner ved VM i vinter-is-svømning i Finland i denne uge. 450 meter svømning i 0,5 grader varmt vand er en af dem

Følg Mette online

Se videoer med Mette BL Thomsen på hendes Youtube-kanal: KLIK HER.
Besøg Mettes hjemmeside liftyourlife.dk: KLIK HER

Hun har cyklet til Afrika, kørt alene på motorcykel til Nordkap, løbet maraton, gennemført en Jernmand, gået på gløder og hoppet i faldskærm. Torsdag kaster 52-årige, Mette BL Thomsen, fra Roskilde sig ud i endnu et ekstremt eventyr, når hun, som den første dansker nogensinde, deltager i 450 meter is-svømning til Verdensmesterskabet i vintersvømning, som bliver afholdt i Nordfinland i byen Rovaniemi ved polarcirklen i denne uge.

Her har man hugget et svømmestadion ud i isen på Finlands længste flod Lainas og lagt ni svømmebaner langs hinanden, hvor de i alt 1244 deltagere fra 34 forskellige lande skal dyste mod hinanden i seks forskellige discipliner, hvoraf de 450 meter bliver betegnet som kongeetapen. Eneste tilladte påklædning er en tynd svømmedragt, svømmebriller og en badehætte.

Det kræver både lægeerklæring, blodprøver og EKG at deltage, og man svømmer på eget ansvar. Men Mette, som til dagligt blandt andet arbejder med fysisk og mental coaching, er klar.

"Man skal være varsom med det her, for man bliver simpelthen så grænseoverskridende kold, men gennem kredsløbstræning har jeg vænnet min krop til at være i 4-5 grader varmt vand i op til 15 minutter ad gangen, og siden jeg tilmeldte mig, er der ikke gået en eneste dag, hvor jeg ikke har visualiseret løbet, fra jeg ankommer til svømmebassinet, til jeg er færdig med alle 18 baner," siger Mette BL Thomsen til Lokalavisen.dk.

TV-indslag: Hør Mette fortælle om, hvordan man forbereder sig til en ekstrem præstation som VM i vinter-is-svømning og hør om, hvorfor hun gør det: KLIK HER

Publiceret: 19. Marts 2014 11:15
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112