Jim Winther glæder sig til at få bredbånd på vejen Græse Mølle, hvor han bor. Energistyrelsen har lige givet million-støtte til, at 265 boliger kan få bredbånd. Arkivfoto
Jim Winther glæder sig til at få bredbånd på vejen Græse Mølle, hvor han bor. Energistyrelsen har lige givet million-støtte til, at 265 boliger kan få bredbånd. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokal glæde: Millioner til bredbånd

Mere end seks millioner kroner har omkring 260 husstande fået i tilskud af staten til bredbånd

"Altså da jeg var i junglen i Papua Ny Guinea, havde jeg bedre mobilforbindelse, end jeg har her."

Sådan siger Jim Winther, der bor på vejen Græse Mølle lige uden for Frederikssund. Derfor er han også meget glad for, at Energistyrelsen har givet tilsagn om lidt mere end 6,2 millioner kroner bredbånd til hans bolig og 264 andre hustande i Slangerup, Kvinderup, Hørup, Lindbjerg Sundbylille og opland.

Jim Winther er med i arbejdsgruppen, der står bag fiberpaalandet.dk, der i mere end et halvt år har kæmpet for at få støtte til bredbånd området.

"Altså med det her tilskud er det muligt for os at komme på niveau med resten af Danmark. Vi går fra nul kilometer i timen til super-high-way, når vi får det her bredbånd," fortæller Jim Winther.

I alt har 167 projekter søgt om at få del i 80 millioner kroner hos Energistyrelsen, som er sat af til bedre bredbånd i Danmark i 2016. 30 projekter fik støtte og det lokale projekt fik den næsthøjeste støtte af alle. Det næste, der sker, er, at arbejdsgruppen og dens medlemmer i januar skal have møder med YouSee. De endelige tilkendegivelser af om man vil have bredbånd i de forskellige hudstande skal gives, og så er det håbet, at gravearbejdet kan begynde i slutningen af januar.

"Det her betyder, at folk, der har virksomhed her i området, faktisk kan tale i mobil uden, at forbindelsen forsvinder. Det bliver altså muligt at have virksomhed her," siger Jim Winther og slutter af med at give et godt råd:

"I 2017 er der 40 millioner kroner fra staten til støtte til bedre internet. Hvis man vil have en chance for at få nogle af de penge, ja så synes jeg, at man skal begynde arbejdet allerede i januar måned. Det tager tid, og jo flere hustande i et område, der vil være med, jo bedre er ens chance for at komme i betragtning. Hvis man har spørgsmål, skal man bare kontakte os på www.fiberpaalandet.dk."

Publiceret: 04. Januar 2017 06:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!