Magnus Pedersen med et par af trofæerne i hånden og alle præmier i baggrunden.
Magnus Pedersen med et par af trofæerne i hånden og alle præmier i baggrunden.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Magnus er både dansk, hollandsk og europamester i Pokémon: Nu skal han til Australien og spille

Magnus Pedersen fra Allerød er nummer tre på europaranglisten i Pokemon

 

Han har været dansk mester et par gange, han er regerende hollandsk mester, og han har vundet europamesterskabet i 2014.

Magnus Pedersen fra Allerød er landets bedste Pokémon-spiller for seniorer, og næste udfordring for den bare 13-årige dreng er Oceania International Challenge i Melbourne i marts måned.

"Det bliver megafedt, jeg glæder mig så meget," siger Magnus Pedersen, da Allerød Nyt besøger ham og faderen Keld Juhl i hjemmet i Lillerød.

"Det hele startede med, at jeg samlede på kortene, og så fandt min far ud af, at man kunne spille det, så det har jeg gjort i fem år nu," siger Magnus Juul, der bruger meget tid på træning - især op til de store turneringer.

Der bliver spillet meget pokemon i hjemmet i Lillerød.
Der bliver spillet meget pokemon i hjemmet i Lillerød.

I Pokémon er der 1600 spilbare kort, og man vælger selv hvilke 60 kort, man vil spille med.

"Man må bare prøve at teste dem, og se om de passer godt sammen," siger Magnus Pedersen, der tester det, når han spiller i Allerød Pokémon Liga, eller når der bliver spillet online.

Magnus lægger taktik for den næste store turnering.
Magnus lægger taktik for den næste store turnering.

Hver kamp i Pokémon bliver spillet over tre kampe på i alt maksimalt 50 minutter. Det er en blanding af poker og skak, for man skal have lidt held, man skal kunne beregne modstanderens træk, man skal have en god hukommelse, og man skal være strategisk, forklarer Keld Juul, der er formand og initiativtager til Allerød Pokémon Liga.

Man er junior til, man er 11 år - når man er 12-15 år, så er man senior, og efter det hedder det master. Magnus Pedersen har to år tilbage i seniorrækken. 

Til Oceania International Challenge i Melbourne er alt betalt for Magnus og en ledsager. Sådan er det for de fire bedste fra hvert kontinent.

"Der er ved at komme flere penge i sporten. Det hele er ved at blive mere professionelt," forklarer Keld Juul.

"Jeg vil gerne blive ved med at spille, og jeg vil også gerne leve af det," siger Magnus Pedersen, der kan se frem til at blive inviteret til Brasilien næste gang, hvis han holder sin plads på europaranglisten.

Publiceret: 26. Februar 2017 01:12
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!