Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mary fik medalje af Dronningen for 40 års tjeneste – og så blev hun fyret

Odense Kommune fyrede hjemmehjælper Mary Madsen kort tid før, hun skulle på pension

 

I januar 2016 fik hjemmehjælper Mary Madsen overrakt en fortjenstmedalje for 40 års arbejde i Odense Kommune af Dronning Margrethe. Nu er Mary Madsen blevet fyret af kommunen – og hun må forlade arbejdsmarkedet, fire måneder før hun skulle på pension. Det skriver TV2 Fyn.

"Jeg blev rigtig ked af det. Jeg blev fyret efter 41 år, og jeg ved, at jeg har været en god arbejdskraft og har passet mit arbejde. Borgerne er glade ved mig. Og så skal jeg afslutte mit arbejdsliv på den måde," siger Mary Madsen.

Får løn alligevel

Fyresedlen fik 65-årige Mary Madsen af Odense Kommune i november 2016 - godt et år inden hendes planlagte pension ved udgangen af 2017. Kommunen skal dog betale løn til hende indtil september 2017, fordi hun havde været ansat i ældreplejen så længe.

"Jeg har altid sagt, at jeg ville holde (ved udgangen af 2017, red.), og når det så kun er fire måneder, kunne de godt have sagt, at det var ok," siger Mary Madsen til TV2 Fyn.

Umiddelbart inden fyringen var hun ellers blevet rost for sit arbejde. I 2015 fejrede hun 40-års jubilæum i Odense Kommunes ældrepleje. Det blev fejret med en stor reception, hvor hun fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje den 11. januar 2016, og Odenses daværende borgmester, Anker Boye (S), roste blandt andet hjemmehjælperen for hendes positive sind.

"Mary er en yderst pligtopfyldende person. Hun har gennem alle årene passet sit job og cyklet rundt til borgerne i sol, regn og blæst. Hun har altid sat en ære i at yde god personlig omsorg," skrev Anker Boye i sin indstilling til Dronningens Fortjenstmedalje.

 

Skuffet og gal

Odense Kommune hyldede også Mary Madsen som en ansat, der elskede sit arbejde, i kommunens magasin for seniorer i september 2016. Samme måned fik hun beskeden om, at hun og syv andre i afdelingen skulle fyres i forbindelse med nedskæringer. Hun spekulerer i, om hun er blevet fyret på grund af sin alder, så kommunen ikke skulle fyre en yngre medarbejder med en lysere fremtid i afdelingen.

"Det skuffer mig rigtig meget," siger Mary Madsen, der var så gal over fyresedlen, at hun skrev et brev til ældre- og handicaprådmand i Odense, Brian Skov Nielsen (Enhedslisten), i håb om at hun kunne få lov til at arbejde de sidste måneder af sit arbejdsliv. 

 

 

Afviser at kommentere

Odense Kommune har ikke ønsket at kommentere afskedigelsen af Mary Madsen. Brian Skov Nielsen fortæller, at han ikke kan udtale sig i personalesager, som endnu ikke er afsluttet. Afskedigelsen har fået fagforbundet FOA til at tage sagen op med Odense Kommune.

Mary Madsen nåede at arbejde for Odense Kommune i 41 år og tre måneder.

Publiceret: 20. April 2017 16:42
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!