Interessen for fotoserien, der er blevet forbudt i Danmark, har vakt enorm interesse i udlandet. Privatfoto.
Interessen for fotoserien, der er blevet forbudt i Danmark, har vakt enorm interesse i udlandet. Privatfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mathildes nøgenbilleder går verden rundt: Frækkere end dansk politi tillader

De seneste dage har mere end 100 udenlandkse medier bragt historien om den danske kunstfotograf Mathilde Grafströms billeder af nøgne, naturlige kvinder, som forbudt af danske politi.

I England har fire store aviser og medier, Independent, Mirror, Daily Mail og Huffington Post bragt historier om politicensuren og interviews med Mathilde. Selv den amerikanske Maxim.com har valgt at fortælle historien om Mathilde Grafström. Hun er dermed blevet en af mest kendte og mest sete danske kunstnere.

Se eksempler i billedserien til højre for denne artikel

"Over hele verden har reaktionerne været overraskelse over at Danmark, der er kendt som et frisindet land, er blevet så hårdt ramt af nypuritanismen, at disse billeder, som næsten overalt vurderes som relativt uskyldige og for det meste acceptable, ikke kan vises offentligt I Danmark," siger Mathilde Grafström.

Mathilde vurderer, at mere end 100 milllioner mennesker i lande som USA, Korea, Indonesien, Ukraine, Spanien, Tyrkiet, Grækenland og Malaysia som har set hendes billeder. Selv I Norge har “Dagbladet” taget historien op og bragt en serie billeder. De billeder, som er for stærke til København, kan sagtens ses i resten af verden,

Mathilde forventer på denne baggrund af politiets afgørelse, som hun har klaget over, vil blive omstødt. Det er ukendt, hvornår der træffes afgørelse i sagen.

Se eksempler i billedserien til højre for denne artikel

Publiceret: 25. December 2015 12:56
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!