Arkivfoto: Jacob Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mette har set og mærket mirakler: "Det er simpelthen så fantastisk"

Mette elsker vinterbadning og er ikke i tvivl om, at det er noget af det bedste, du kan byde kroppen

 

Mange kunne aldrig finde på at dyppe tæerne i iskoldt vand, men der findes dem, som elsker det kolde gys og de gavnlige effekter, som vinterbadning giver. En af dem er Mette BL Thomsen fra Roskilde. Mette var selv en frossenpind, da hun begyndte med at vinterbade i oktober 2013, men sidenhen har meget ændret sig. Nu elsker Mette det kolde vand - og det kan næsten ikke blive koldt nok. I 2014 deltog hun som den første dansker nogensinde i den hårdeste kategori ved vinter-is-svømning, hvor hun svømmede 450 meter i isvand i den nordfinske by Rovaniemi ved polarcirklen. Hun mener, at det kolde vand nærmest kan udvikle mirakler.

"Rigtig mange symptomer kan afhjælpes, fordi kredsløbet styrkes. Nu går jeg f.eks. hverken med sokker eller handsker om vinteren. Det handler om at komme op om morgen, når vækkeuret ringer. Sætte det en halv eller en hel time før man egentlig skal op og så komme ned og få en dukkert. På den måde starter jeg dagen med masser af livsglæde. Det er simpelthen så fantastisk," siger Mette BL Thomsen. Og de lægende effekter ved vinterbadning har hun set hos mange andre end sig selv.

"Jeg har set mange i Roskilde Vinterbadeklub, hvor jeg træner, som pga. vinterbadning er blevet fri for gigtsmerter, har fået gang i leddene og mærker en livsglæde af den anden verden. Immunforsvaret bliver simpelthen styrket i en sådan grad, at forkølelser og influenzasymptomer udebliver eller kun viser sig i en meget let grad. Og så vil jeg sige, at det er fuldstændig umuligt at være deprimeret og sur, når man går ned i det kolde vand. Det er bare en vitaminpille, som slår en hvilken som helst antidepresiv medicin," siger Mette BL Thomsen, som sammen med landets øvrige vinterbadere kan nyde det kolde vand et par måneder endnu - inden det bliver "for varmt".

Her hvad vinterbadning i øvrigt får æren for at gøre ved kroppen ifølge Mette BL Thomsen:

- Booster immunforsvaret

- Forøger fedtforbrændingen

- Giver en generel oplevelse af velvære

- Plejer huden og giver en smuk teint

- Afhjælper cellulitis

- Øger libidoen og giver et bedre sexliv

- Styrker kredsløbet

- Forebygger hjerteproblemer

- Giver god motion

- Virker smertelindrende

- Afhjælper gigtproblemer

- Modvirker vrede og irritation

- Forebygger og afhjælper depression

- Giver en bedre håndtering af blodsukker og insulinregulering

- Pumper endorfiner ud i kroppen, der opleves som kroppens eget naturlige “narkotikum”

Publiceret: 22. Februar 2016 16:28
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112