Cheftræner Torben Bruun med assistent Sofie Soon viser en øvelse for de opmærksomme elever.

Cheftræner Torben Bruun med assistent Sofie Soon viser en øvelse for de opmærksomme elever.

Pesonlig udvikling og stærkt sammenhold

Hvidovre Shinson Hapkido er et godt sted at udvikle sig som sportsudøver og som menneske

Tillid, respekt, tålmodighed, ydmyghed og værdsættelse er fem grundprincipper, når man dyrker Shinson Hapkido. Det gør man mange steder i verden og også i Hvidovre. Strandmarkens Fritidscenter er stedet, hvor børn og unge dyrker deres sport under dygtige og kyndige træneres råd og vejledning. Torben Bruun er cheftræner med sort bælte af 1. dan, hvor assistenten Sofie Soon er på vej mod det sorte bælte. - Egentlig var Sofie Soon elev på det første hold, jeg startede, da jeg i sin tid kom til Hvidovre, fortæller Torben Bruun. - Jeg kom til klubben som 15-årig i 1992, hvor Kim Winther stod for træningen. Jeg faldt for den stil, man anvender i shinson hapkido og tog nogle ekstra kurser, hvor man blandt andet arbejdede meget med fysiognomi og anatomi. Nogle år senere, i 96-97, blev jeg selv træner i klubben, og har været det siden. Her blev Sofie så en af mine elever… - Vi har som trænere den ambition, at vore udøvere hele tiden får nye og spændende ting i deres træning, for det handler meget om at blive dygtigere og udvikle sig hele tiden. Der er en del kommandoer, og de bliver udtalt på koreansk, som er det sted, hvor sporten har sin oprindelse. Det er ikke for at være “fin” på den, men snarere fordi, når vi er sammen med andre udøvere fra andre nationer, så ved vi, hvad vi taler om, når vi træner sammen… - Vi har et godt samarbejde med kommunen, hvor man præsenterer os i tiltaget “Fritid for dig”, og det giver os nogle potentielle medlemmer. Der er mange, som kommer for at se, hvad det går ud på, og nogle bliver tændt af den atmosfære, der er i klubben og bliver. Sporten er jo noget anderledes i forhold til, hvordan man ellers ser på sport. Vi har ingen stævner eller konkurencer som så, men i den almindelige træningen indgår der selvfølgelig både kamptræning og kampteknikker. Fokus er dog at hver især individuelt udvikler sine færdigheder og kompetencer… - Vore fem grundprincipper er hele tiden med i træningen og udviklingen af den enkelte, og det er ikke en sportsgren, hvor det handler om kæft, trit og retning. Vi taler til eleverne, som vi ønsker, de skal tale til os, og så har vi selvfølgelig et fællesskab, som er ligeså vigtigt som selve sporten… - Disciplin er en nødvendighed, men det er den gode form for disciplin, hvor man respekterer andre og sig selv. Den atmosfære man skal lære i, skal være af en sådan karakter, at man føler sig godt tilpas. Så lærer man mest. Vi kæmper som tidligere omtalt ikke mod hinanden, men med hinanden og på denne måde udvikler og lærer vi af hinanden… - Når nye elever starter, er de oftest generte og lidt tilbageholdne, men når atmosfæren er god, så løsner man hurtigt op og tør tage de udfordringer, man arbejder med... eb

Det er aldrig for tidligt at starte med at udvikle sig som menneske.vej maj 2008

Det er aldrig for tidligt at starte med at udvikle sig som menneske.vej maj 2008


Der er stor koncentration og opmærksomhed, når “mesteren” viser, hvordan øvelserne skal udføres ned til mindste detalje.

Der er stor koncentration og opmærksomhed, når “mesteren” viser, hvordan øvelserne skal udføres ned til mindste detalje.


Publiceret 07 July 2008 17:39

SENESTE TV