Martin Wenckens viser Bee-Patch på armen. (Foto: Erling J.)

Martin Wenckens viser Bee-Patch på armen. (Foto: Erling J.)

Den gode ide bliver nu produceret i Kina

Martin Wenckens fra Lejre har opfundet et plaster, der tager smerten og hævelsen fra bistik

Af
Af Astrid Maria Nielsen

- Det var en sommer på Ærø, hvor jeg tænkte, at det måtte være noget smartere end altid at skulle have en sukkerknald i lommen, siger produktudvikler og chef for Bee-Patch, Martin Wenckens.
Siden han for over tyve år siden så Poul Thomsen i tv behandle et bistik ved at lægge en sukkerknald på, har han selv behandlet bistik sådan. Ideen rumstrede i baghovedet i nogle år, og Martin Wenckens gik i gang med at undersøge patenter på området. Han er uddannet inden for molykulær biologi og medicinal kemi og har arbejdet med udvikling af lægemidler i mange år.
- Jeg opsøgte firmaer for at høre, om de ville købe ideen eller samarbejde. Men ingen ville være med, siger han.
Da han sidste år blev arbejdsløs, besluttede han sig for at arbejde videre med ideen.
- Hvis nogen skulle føre ideen ud i livet, skulle det være mig, siger opfinderen.

Salg kræver arbejde

I dag sælges Bee-Patch-plastret på apoteker, Sparkøbmænd og campingpladser landet over. Det bliver produceret i Kina og alt det andet klarer Martin Wenckens fra familiens parcelhus i Lejre.
- Det sælger ikke sig selv. Der er stadig meget arbejde med reklame, siger han.
Han er netop vendt hjem fra Langelands Festival, hvor han har delt plastre ud til festivalgæster, der har været i nærkontakt med stikkende væsener. Men udover festivaler kører Martin Wenchens også ud og holder møder med apoketer.
- Jeg har kørt ud som lægemiddelkonsulent. Så jeg er vant til at have med mennesker at gøre på den måde. Men det er da klart sjovere at have sit eget produkt med, siger han.
Til næste år har Martin Wenckens planer om, at Bee-Patch skal ud til resten af Eropa.

Stor satsning

Jobbet som selvstændig var ikke noget opfinderen fra Lejre drømte om tidligere. Men han fik et arveforskud fra sine forældre og familien tog et lån i huset.
- Det er en stor satsning. Især i krisetider. Men nu må jeg prøve, siger han.
I dag giver Bee-Patch overskud og de søvnløse nætter er ved at være forbi. Men det betyder ikke, at firmaet flytter hovedsædet fra parcelhuset i Lejre til et kontor.
- Herhjemme betyder mit nye job, at drengene kan komme tidligt hjem efter skole eller SFO. Hvis jeg var på et kontor ville jeg først komme sent hjem og ikke se meget til familien, slutter opfinderen.
FAKTABOKS: Om Bee-Patch
Plastret fungerer ligesom en sukkerknald. I plastret ligger en sukkermembran. Når sukkeret kommer i kontakt med stikket og trækkes giften, ved hjælp af osmose, ud af huden og op i sukkermembranen. Læs mere om plastret på www.bee-patch.com

Publiceret 14 August 2009 09:41

SENESTE TV