(Colourbox).

(Colourbox).

Brandkadetter gør Greve til årets 112-kommune

Som de første i Danmark har Greve Brandvæsen i samarbejde med Falck oprettet kursus for 13-14-årige brandkadetter fra såkaldt socialt belastede boligområder.
Allerede efter det første hold kadetter fra boligområdet Askerød har været gennem uddannelsen, kan resultaterne aflæses af statistikken og mærkes i hverdagen i form af færre påsatte brande.

Det kan lade sig gøre at slukke brande allerede inden, de bliver tændt. Det viser Greve Brandvæsen med "Projekt Brandkadet 2670". Projektet skaber gennem uddannelse og venskab gode relationer mellem de unge i boligområdet Askerød og brandfolkene. Resultater er stolte, glade brandkadetter og færre påsatte brande.
Projektet er inspireret af en lignende indsats i den engelske by Manchester, hvor brandvæsenet har uddannet unge brandkadetter i brandfærdigheder og førstehjælp i flere år.
Indsatsen har nedbragt antallet af påsatte brande i bestemte boligkvarterer med op til 70 procent. Allerede efter første hold kadetter i Askerød, kan Greve Brandvæsen aflæse færre påsatte brande i forhold til de tidligere år:
- Vi ved, det her virker fra de engelske erfaringer. Men at det virker så hurtigt, er kommet bag på os. Det har været en utroligt positiv oplevelse at arbejde med de unge, der har været dygtige, lærenemme og meget nysgerrige, så vi kan slet ikke vente med at komme i gang med næste hold, siger beredskabschef i Greve Jan Funk Nielsen der er meget glad for resultaterne.
Folketingets beredskabsordførere valgte på årets nationale 112-dag torsdag at udnævne Greve Kommune som årets 112 kommune på grund af den banebrydende indsats.
Borgmester Hans Barlach tog imod udnævnelsen på kommunens vegne, og han var stolt og glad for anerkendelsen:
- Greve Brandvæsens arbejde med brandkadetter er med til at forebygge, at de unge kommer ud på et skråplan. Kadetterne lærer, at brandmændene i uniformer er venner, og uddannelsen giver dem mulighed for at leve mange drengedrømme ud og samtidig blive en del af et sundt og respektfuldt fællesskab. Jeg synes, Greve Brandvæsen har gjort det så flot, og jeg glæder mig til at se den fortsatte indsats, siger Hans Barlach.
Beredskabschef Jan Funk Nielsen håber, at det næste hold brandkadetter
begynder i maj.
Han understreger, at Brandvæsenets indsats ikke kan stå alene, men at den spiller sammen med en række andre kommunale forebyggelsestiltag.
pm

Publiceret 12 February 2010 16:15