Fyring og dårlig udtalelse kan forfølge

Arbejdsgivere kontakter ofte tidligere arbejdspladser, når de skal ansætte nye medarbejdere. Men hvad gør man, hvis man er blevet sagt op eller er kommet skidt ud af døren – og den tidligere arbejdsplads udtaler sig negativt om en?
HK/Privat giver gode råd til, hvordan man håndterer en negativ reference, så den ikke ødelægger ens chance for at få et nyt job.
Hun var en dårlig kollega, kunne ikke samarbejde og var altid sur. En sådan negativ udtalelse fra en tidligere chef eller kollega kan meget nemt skade ens chance for at få et nyt job.
På trods af at en tidligere arbejdsplads har pligt til at udtale sig loyalt om en tidligere medarbejder forekommer det jævnligt. Og det er et problem, for mange arbejdsgivere gør i dag brug af referencer fra tidligere jobs til at skabe et helhedsbillede af den person, de overvejer at ansætte. Det er derfor, ifølge HK/Privat vigtigt, at man lærer at håndtere en eventuelt negativ udtalelse.
- Udtalelser kan være rigtig gode til at fremhæve positive sider ved en jobansøgers personlighed, som kan være svære at læse i en ansøgning eller opleve under en jobsamtale. Problemet opstår først, hvis udtalelsen er negativ eller får lov til at stå uimodsagt. Mange føler sig flove, hvis de har haft problemer med en tidligere arbejdsplads – det er noget, man helst ikke taler om. Men det kan være svært at slippe af med en negativ udtalelse – man må hellere lære, hvordan man skal håndtere den, siger Sanne Aakermann Østrup, juridisk konsulent i HK/Privat.
En ny arbejdsgiver har ikke krav på referencer fra tidligere arbejdspladser. Men hvis man selv skriver referencer på CV'et, må man også være forberedt på, at disse bliver kontaktet. Den gamle arbejdsplads skal altid udtale sig loyalt om en tidligere medarbejder og må ikke opgive personfølsomme oplysninger som eksempelvis misbrugsforhold, sygdomme, straffeforhold eller medlemskab af en fagforening.
- Er man forfulgt af en negativ udtalelse, handler det om at tage styringen. Det kan man for eksempel gøre ved at opgive positive referencer fra andre arbejdspladser eller andre kollegaer end fra den, hvor det netop gik skævt. Eller man kan vælge at oplyse navn og mobilnummer på en kollega, man stoler på, fra den gamle arbejdsplads. Ved at opgive mobilnummeret undgår man forhåbentligt, at telefonopkaldet ender hos en anden, siger Sanne Aakermann Østrup.
Gode råd til at styre uden om en dårlig reference:
• Vælg og fravælg. Har du f.eks. været ansat på flere arbejdspladser, kan du vælge at oplyse andre referencer end netop den, du ved, er negativ.
• Kontrol over referencen. Er der en fra din tidligere arbejdsplads, som du stoler på, så opgiv dennes private mobilnummer. På den måde undgår du, at opkaldet ryger rundt i huset og måske ender hos en, der vil tale negativt om dig.
• Forlig dig med situationen. Mange synes, det er pinligt, hvis de har haft problemer på deres tidligere arbejdsplads. Men der findes mange forskellige arbejdspladskulturer – og måske passede du bare ikke ind der. Det er jo ikke din skyld.
• Tal om det, hvis det kommer op. Skal du til jobsamtale, og ved du, at du har en negativ reference i bagagen, så vær forberedt på, at emnet kan komme op. Forbered dig på – kort – at sætte ord på, hvordan du oplevede situationen og fokuser derefter under samtalen på, hvad du har lært af situationen.
pm

Publiceret 11 June 2010 16:00

SENESTE TV