Sofie Sievers forældre tør ikke håbe på mirakler i forbindelse med den kommende måneds stamcellebehandlinger i Kina, men de håber på en forbedring i deres datters tilstand. På billedet er det Thomas Sievers i skoven med sin datter. (Arkivfoto).

Sofie Sievers forældre tør ikke håbe på mirakler i forbindelse med den kommende måneds stamcellebehandlinger i Kina, men de håber på en forbedring i deres datters tilstand. På billedet er det Thomas Sievers i skoven med sin datter. (Arkivfoto).

- Enhver forbedring vil være guld værd

Efter en succesfuld indsamling er Marlene Sievers nu klar til at rejse til Kina for at sætte sin datter Sofie i behandling med stamceller.

Af
Martin Rasmussen

Den lange ventetid er forbi for Marlene og Thomas Sievers, der længe har kæmpet for at samle penge ind til en måneds stamcellebehandling i Kina for deres datter, Sofie, som hver dag plages af en lang række alvorlige epileptiske anfald.
Efter lang tids indsamling kulminerende med en vellykket støttekoncert i maj har parret nu penge nok på kontoen til at rejse til Kina med deres datter, og den 25. juli flyver Marlene Sievers til Kina sammen med Sofie til den behandling, der ser ud til at kunne mindske eller måske helt fjerne de epileptiske anfald.
- Vi håber på et mirakel, men vi prøver at holde forventningerne nede, og jeg vil bare gerne have, at der sker noget positivt, siger Marlene Sievers om udsigterne.
Trods et langt sygdomsforløb for snart fireårige Sofie har ingen læger endnu - trods mange undersøgelser - kunne stille en diagnose for Sofie, og der er heller ikke nogen garanti for, at stamcellebehandlingen vil hjælpe hende.
- Herhjemme er der foreløbig ikke mere hjælp at hente, så nu må vi gå andre veje. Vi ved ikke, hvad der er galt med Sofie, men hendes hjerne fungerer jo i hvert fald ikke, som den skal, og på MR-scanningerne har man kunnet se områder af hjernen, der ikke er udviklet så meget som den burde være, og dog har den alligevel gennem hendes korte levetid udviklet sig, forklarer Marlene Sievers.
- Der er jo desværre ingen garantier her i livet, og vi ved i realiteten heller ikke, om stamcellerne kan hjælpe vores prinsesse, men den kinesiske professor mener, at der er en vis sandsynlighed for, at Sofie kan slippe for en del eller alle hendes mange anfald og dermed få en meget bedre livskvalitet. Hun bliver desværre nok aldrig "normal", men enhver forbedring af hendes lille liv ville være guld værd, siger hun.
Behandlingen skal foregå på et hospital i Beijing, hvor Sofie ud over stamcellebehandlingen også modtage intensiv fysioterapitræning, akupunktur og akupressur, og forventningerne til et positivt resultat knytter sig blandt andet til en nordjysk familie, som familien Sievers har kontakt til, og som har været igennem et tilsvarende forløb.
- De har gode erfaringer med behandlingen. De har oplevet både færre anfald og mere kontakt til omverdenen, fortæller Marlene Sievers.
I første omgang rejser hun selv til Kina med Sofie, mens hendes mand, Thomas, og Sofies storebror, Christian, først rejser derover senere.
- Christian skal ikke være på et hospital i en måned, og vi ved heller ikke helt, hvad det er, vi kommer ned til, og hvordan Sofie reagerer på behandlingerne, fortæller Marlene Sievers.
Under opholdet i Kina har familien sikret sig pasning af både hund, kat og huset i Haslev. Familien vender tilbage til Danmark den 24. august - forhåbentlig med et positivt resultat, som Marlene Sievers håber kan sætte en debat om stamcellebehandling i gang i Danmark.

Sofie Sievers. (Privatfoto).

Sofie Sievers. (Privatfoto).

Publiceret 16 July 2010 14:15

SENESTE TV