- Nu er det slut med 'ufaglært' ledelse i regionen, sagde direktør Tim Christensen fra Køge Handelsskole. (Foto:JCJ).

- Nu er det slut med 'ufaglært' ledelse i regionen, sagde direktør Tim Christensen fra Køge Handelsskole. (Foto:JCJ).

Slut med "ufaglært" ledelse

Det er ikke kun de helt unge studenter, der har noget stort at fejre i disse dage. Tirsdag eftermiddag fejrede over 150 fremmødte, at 74 ledere fra regionens offentlige og private virksomheder fik diplom på deres lederkompetencer. Scenen var Center for Diplomledelses afdeling på Køge Handelsskole.
- Nu er det slut med 'ufaglært' ledelse i regionen, sagde direktør Tim Christensen fra Køge Handelsskole med et stort glimt i øjet.
Han gav også de friskuddannede ledere følgende ord med på vejen.
- Jeg er fuld af beundring over, at I har gennemført to års studium i en svær tid – og det er bekræftende, at I alle har bragt jeres nye viden i spil i praksis, i jeres job undervejs i uddannelsen – og har skabt gode resultater.

Ledelse rimer på øvelse

Tim Christensen opfordrede fra talerstolen alle lederne til at øve, træne og holde fast i deres nye lederkompetencer:
- Jeg tror I alle vil skabe endnu bedre ledelse i regionen frem over, til gavn for os alle. Selv om vilkårene skifter konstant i vores verden, så hold fast i modet til at lede på konstruktiv vis.
Personalechef i Stevns Kommune, Allan Corfitzen, roste i sin tale dimittenderne for, at have gennemført en uddannelse, med projektskrivning for hvert modul, mens job og familie også skulle plejes.
- Husk at takke jeres familier, uden dem havde I haft svært ved at skrive modulopgaver, læse et stort pensum og passe jeres job samtidigt.
Imellem talerne overrakte en tydeligt stolt Jens Erik Nonbo, studieleder for diplomlederne, de mange eksamensbeviser samt to legater.
Efter diplomoverrækkelsen var sidste gæstetaler lektor Søren Voxted fra Syddansk Universitet. I en yderst humoristisk tale, der fik salen til at grine højlydt adskillige gange, fik han i al morskaben leveret en række seriøse budskaber.
- Husk hele tiden at I som ledere skal have tingene til at fungere i hverdagen, brug jeres teori og viden il at skabe sammenhænge mellem strategi og arbejdsfordeling, også på en tirsdag morgen.

Personalechef i Stevns kommune, Allan Corfitzen overrakte legater. (Foto:JCJ).

Personalechef i Stevns kommune, Allan Corfitzen overrakte legater. (Foto:JCJ).

Videncenter for regionens virksomheder

Center for Diplomledelse fungerer som et dynamisk samarbejde mellem Køge Handelsskole, Erhvervsakademi Sjælland og ZBC. – 'Diplomlederuddannelsen er et kerneeksempel på, at vi både sammen og som individuelle uddannelsesinstitutioner kan være videncenter – en kompetent sparringspartner - for regionens erhvervsliv.
Diplomlederuddannelsens succes beviser, at der også er behov for løbende videreuddannelse på ledelsesniveau i vores region, så virksomhedernes konkurrenceevne styrkes, ' uddyber Tim Christensen.
For de nyuddannede diplomledere er uddannelsen ikke sidste trin på uddannelsestrappen, Tim Christensen.
- Vi styrker fokus på ledelse endnu mere i efteråret, når næste trin på uddannelsestrappen løber af stabelen: Fra oktober kan man nemlig i Køge tage en international Master in Leadership-uddannelse. Uddannelsen forløber over to år, kan tages sideløbende med karrieren, ligesom diplomlederuddannelsen,  tilføjer Tim Christensen.
pm

Der blev lyttet intenst til de mange taler. (Foto: JCJ).

Der blev lyttet intenst til de mange taler. (Foto: JCJ).

Publiceret 22 June 2011 15:15

SENESTE TV