Det var her på LYNfabrikken midt i Aarhus, at de to antropologi-studerende opfandt Studenterforedrag.

Det var her på LYNfabrikken midt i Aarhus, at de to antropologi-studerende opfandt Studenterforedrag.

Studerende:

Uni-undervisning er for alle

To studerende vil gennem foredrag gøre de akademiske emner fra uni letfordøjelige for alle

Af
Søren Bjerg Nielsen

Hvorfor skulle en tømrer eller en landmand ikke kunne kapere medievidenskab eller psykologi? Det mener de to antropoligi-studerende Mie Lynggaard Nielsen og Vibeke Christoffersen også helt klart at de kan. Det hele drejer sig om indpakningen.
Derfor har de i fællesskab startet foredrags-forretningen "Studenterforedrag", hvor alt fra religionsvidenskabs- til litteraturstuderende kommer ud og giver en "lektion" i deres fag - med en god portion indlevelse og anderledes virkemidler.
"Det vigtigste vi har forsøgt at lære foredragsholderne er, at de skal have en skæv vinkel på det. Folk skal kunne se verden på en ny måde. Det er vigtigt at sætte det ind i hverdagssituationer, så man fortæller en anekdote i stedet for en teori. Det kræver noget kendt for at forklare noget ukendt," fortæller Mie Lynggaard Nielsen.

Foredrag med hjerte

Indtil videre har Mie og Vibeke haft 20 studerende til samtale, mens kun 10 er blevet ansat.
"Vi tager ikke bare alle ind som foredragsholdere. Man skal have en pointe, og have noget på hjerte. Samtidig er der mange akademikere der ikke er vant til at føle de ved noget, før de er færdiguddannede. Men de har en faglighed, de skal bare lære at bruge og formidle den," forklarer Mie.
Inden de studerende lukkes ud foran et virkeligt publikum bliver de coachet og hjulpet godt på vej af både Mie og Vibeke. Der bliver arbejdet på de studerendes enkelte foredrag igennem 4-5 måneder, så det endelige produkt bliver en tankevækkende "aha"-oplevelse.
"Den måde de lærer at formidle ting på, og al den viden de får er jo noget de kan bruge evigt. I mange eksamenssituationer går man ligeså meget i dybden, men ens arbejde går lidt til spilde efter man får sin karakter. Her får man mulighed for at ændre forestillingen om hvad der er akademisk, og nå ud til nogle mennesker der måske ellers aldrig ville lytte til det."
foredrag
Studenterforedrag har nogle gratis foredrag på programmet, hvor du kan få en smagsprøve på hvad de tilbyder:
- "Folkekirken A/S - et foredrag om kirke, kærlighed og kundeservice" - 8. september kl. 19 i Studentervæksthus Aarhus
- "Med Darwin på dating" - 22. september i Studentervæksthus Aarhus
For mere information kan du besøge www.studenterforedrag.dk

Publiceret 06 September 2011 07:00

SENESTE TV