Jordnært familietalent går i arv

KARLSLUNDE: Næste generation i familievirksomheden Klingenberg i Karlslunde er klar til at gå i jorden. Så nu kan entreprenørfirmaet ikke bare lægge jorden pænt på plads efter flytning. De kan også plante liv i flotte farver – og meget, meget mere!
Niels C. Hansen fra entreprenørfirmaet Klingenberg i Karlslunde har altid arbejdet med at flytte jord. Enten for i rollen som autoriseret kloakmester at reparere ødelagte kloaker eller lægge nye samt udføre relevant betonarbejde.
Eller for i rollen som entreprenør at grave ud til fundamenter og gøre klar til en ny bygning eller etablere spildevandsløsninger i åbent land.
Nu er Nicolaj Hudlebusch på 21 år klar til at gå ind i virksomheden, hvor hans mor Susanne står for alt det administrative, og hvor Niels sammen med de 8-10 medarbejdere graver og flytter jord. Men nu kan Klingenberg ikke alene flytte og lægge jorden pænt på plads efter sig. Med Nicolaj Hudlebuschs indtræden i virksomheden etablerer virksomheden nu en decideret anlægsgartnersektion, hvor Klingenberg nu også kan plante liv i flotte farver samt etablere græsplæner, indkørsler, terrasser, havegange, havebassiner og meget, meget mere.
For efter fire år i lære som anlægsgartner og to års ophold i udlandet, blandt andet på højskole, er Nicolaj Hudlebusch nu klar til at montere det tredje ben på familievirksomheden, der har base i Karlslunde og kommer hos både private og virksomheder over det meste af Sjælland.
- Jeg er meget glad for at have fået Nicolaj med i virksomheden, for med hans kompetencer kan vi tilbyde kunderne at få løst stort set alle opgaver under og over jorden uden at skulle hyre underleverandører, siger Niels C. Hansen, der sammen med hustruen Susanne har drevet Klingenberg Entreprenør og Maskinudlejning ApS siden 2002.
Også junior ser frem til at kunne arbejde i familievirksomheden, hvis arbejde er omfattet af BYGs Garantiordning.
- Det er enormt tilfredsstillende, at jeg med min uddannelse og erfaring kan bidrage med nye serviceydelser og medvirke til virksomhedens vækst, siger Nicolaj Hudlebusch, der allerede har løst de første opgaver med træfældning og etablering af haveanlæg til private.
Udover at løse opgaverne i fuld entreprise tilbyder Klingenberg også udlejning af maskiner samt kvalificeret og erfarent personale både til private og til professionelle. Og det er ikke kun traditionelle entreprenørmaskiner og viden, Klingenberg kan tilbyde. Virksomheden råder også over boreudstyr fra 15 cm og helt op til 150 cm. Derfor er Klingenbergs brede maskinprogram ofte efterspurgt af andre entreprenører i hele landet, så selv specialopgaver kan blive løst hurtigt og konkurrencedygtigt.
- Erfaringsmæssigt svinger konjunkturerne jo i vores branche over tid, og i opgangstider investerer vi ofte i nødvendigt udstyr. I mere stille perioder lejer vi så maskiner og personale ud til både private og professionelle, der ikke ønsker selv at investere i specielt eller dyrt udstyr for en enkelt opgave eller for en kortere periode. Den høje udnyttelse af maskinparken medvirker til at gøre os konkurrencedygtige i markedet, forklarer Susanne Hansen.
Under Susanne og Niels C. Hansens ejerskab er Klingenberg blevet kendt for at være meget engageret i lokalområdet omkring Greve-Solrød og Køge Bugt.
Virksomheden er således godkendt som praktikuddannelsessted, og Niels C. Hansen er både engageret i Greve Erhvervs bestyrelse samt som arbejdsgiverrepræsentant i Solrød Ungdomsskole, ligesom han er medlem af områdebestyrelsen for Dansk Byggeri Østsjælland.
Klingenberg ApS er medlem af Team Solrød, som er en forening, der er stiftet for at støtte idrætslivet i Solrød.
pm

Publiceret 05 March 2012 05:45

SENESTE TV