Kurator Charlotte Bagger-Brandt, Raaderum, og landskabsarkitekt Bettina Lamm, Københavns Universitet.

Kurator Charlotte Bagger-Brandt, Raaderum, og landskabsarkitekt Bettina Lamm, Københavns Universitet.

Kunst og leg på Søndre Havn

Urban Play på Søndre Havn i Køge fra 4. maj til 15. september.

KØGE: Kunstnere fra ind- og udland går for tiden rundt på Søndre Havn i Køge og opfører værker, som indbyder til oplevelse og aktiv deltagelse.
Optakten til Urban Play - årets store kunstudstilling på havnen - er i gang.
Nye mødesteder, udkigsposter og gemmesteder vokser lige nu frem på havnen, hvor en række kunstnere og arkitekter fra ind- og udland skaber værker specielt til stedet. De besøgende kan for eksempel snørkle sig gennem en labyrint af fyrtræspæle, nyde udsigten fra den store snegletrappe eller dyppe tæerne ved den flydende badepavillon.
Urban Play åbner Store Bededag, fredag den 4. maj, og helt frem til 15. september vil Søndre Havn være omdannet til en gigantisk udstilling, hvor kunst, leg og bevægelse kan få frit løb. Bag arrangementet står kurator Charlotte Bagger-Brandt, Raaderum, og landskabsarkitekt Bettina Lamm, Københavns Universitet.
- Med Urban Play benytter vi havnens miljø og atmosfære til at skabe unikke kunstneriske oplevelser med fokus på leg og aktivitet. Kunstnerne bruger de materialer, der allerede findes på havnen og dykker for eksempel ned i sandet, spreder korn og modellerer i træ, siger Charlotte Bagger-Brandt.
I forbindelse med udstillingen inviterer Urban Play til en række events hen over sommeren. De besøgende kan for eksempel tage på ekspedition til havnens hemmelige hjørner med Keri Smiths værk, spise hjemmerøgede fisk fra Jesper Aabilles mobile rygeovn eller få lydoplevelser, der når helt ud i tåspidserne med Monika Gora og Gunilla Bandolins klaverinstallation.
Søndre Havn gennemgår over de næste godt tyve år en omfattende byudvikling som en del af Køge Kyst-projektet, og Urban Play indgår i projektets strategi om at skabe liv og kulturel aktivitet for byens borgere, allerede før byggeriet går i gang.
Selvom Urban Play først indvies officielt fredag den 4. maj, opfordres alle til at kigge forbi havnen og følge kunstnere og arkitekter i deres opbygning af udstillingen.
pm

Søndre Havn, Køge.

Søndre Havn, Køge.

Rundt om Urban Play

Urban Play samarbejder med Køge Kyst, der er en partnerskab mellem Køge kommune og Realdania By. Køge Kyst varetager udviklinger af Søndre Havn fra industri til levende bydel mellem bymidte og vandet. Urban Play indgår i Køge Kysts strategi om at bruge kulturen som drivkraft for havneomdannelsen og skal bidrage til at skabe 'bylivet før byen' i Søndre Havn. Urban Play er støttet af Køge Kysts Kulturpulje. Andre samarbejdspartnere er fondene Køge Kyst Kulturpulje, Friluftsrådet, Lokale- og Anlægsfonden, Dreyers Fond, Kulturkontakt Nord, Goethe Instituttet, Kulturministeriets Reach Out Pulje, Center for Strategisk Byforskning, ERDF Interreg IVb SEEDS Erhvervssponsorer, NCC, Junkers, Toolmatic, DSHwood, Pakka, Merco Print. Der rettes også en tak til Køge Arkiverne, Det Grønne Hus, Jens Hansens Folkeuniversitet, Østsjællandske Jernbaneklub, Ulf Stepenhenson (Formand for Køge Erhvervsudviklingsråd), Braunstein Bryggeri, Center for Strategisk Byforskning, Hundested Fiskeimport og Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård.

Publiceret 24 April 2012 08:45

SENESTE TV