One Two for you kommer med bl.a. Hvide løgne og Midt i en drøm.

One Two for you kommer med bl.a. Hvide løgne og Midt i en drøm.

Køge Festuge kører på skinner igen i år

- Der bliver igen en 7-dages gratis fest for hele Køge i uge 35, fra søndag den 26. august til og med lørdag den 1. september.

Af
Af Jørgen Petersen

FESTUGE: Rygter har der været masser af – bliver der en festuge i Køge i 2012? Hvis der kommer en festuge, bliver den så kortet af? o.s.v, o.s.v.
Men til hele byens befolkning kan vi sige: Der kommer en ”Køge Festuge 2012”, det bliver som sædvanlig i hele uge 35, de enkelte dages program er ved at være på plads, der er skrevet kontrakter med en del kunstnere og sponsortegningen er i fuld gang.
Så klar er meldingen fra et par af bestyrelsesmedlemmerne, formand Per Stenberg og Per ”Bimmer” Henriksen, der dog også må erkende, at det er lidt ”op ad bakke”.
- Vi bliver positivt modtaget alle steder fra, hvor vi søger om sponsorater, men nogle skruer
lidt ned for beløbsstørrelsen, samtidig med, at al arbejdskraft jo bygger på frivillighed, og da vi alle har vore jobs at se til, kniber det lidt med tiden. Vi vil derfor gerne høre fra personer, der kunne tænke sig at tage del i det store arbejde det er, at opbygge en festuge år efter år, siger Per Stenberg.
- Alle kræfter er velkomne, næsten uanset hvilken baggrund man har, så siger vi ja tak til den hjælp vi kan få.

Lørdags-Avisen med på sponsortegningen

Da Køge Festuge jo oprindelig er udsprunget fra Lørdags-Avisen/Køge Medie Center har vi da også besluttet, at vi giver en hånd med i år. Vi har intet med selve arrangementet at gøre, men vi har sagt OK til at hjælpe med sponsortegningen, som er alfa og omega for hvilke og hvor mange kunstnere vi får at opleve på Køge Torv.
Så er der blandt vore læsere virksomheder, eller andre, der ønsker at bidrage økonomisk til Køge Festuge 2012, så kan de blot kontakte os, så skal vi nok sørge for, at sponsoraterne kommer i de rette hænder.
Lørdags-Avisen/Køge Medie Center har også indgået aftale med festuge-ledelsen om, at vi igen i år producerer det omfattende program, hvor alle detaljer om festugen og sponsorerne m.v. kan nærlæses. Programmet udsendes til hele Øst- og Midtsjælland i uge 34, lige op til festugen.

Foreningerne med igen i år

En af de væsentligste forudsætninger for en vellykket festuge er, at foreningerne i kommunen deltager i arbejdet, ikke mindst i ølsalget, som er en væsentlig indtægtskilde. Og der er flot opbakning fra foreningerne, som jo også tjener en pæn skilling på deres arbejde, omkring de 100 kr. pr. arbejdstime, som de bidrager med.
- Vi er rigtig glade for den opbakning vi får fra foreningerne, fortæller Per ”Bimmer” Henriksen, der har været med i arbejdet omkring Køge Festuge i flest år blandt de tilbageværende bestyrelsesmedlemmer.
Det kørte jo fint i de første år, men forrige år var vi jo uheldige med den manglende styring. Nu er vi på rette kurs med et flot resultat, og en vel gennemført festuge sidste år, så nu peger pilen igen i den rigtige retning.

Alt næsten som vi kender det

De enkelte dage i Køge Festuge 2012 er inddelt i såkaldte ”tema-dage”, hvor både Børnedagen og Senior- og Handicapdagen hører til blandt de populære dage, der bliver gentaget, ligesom søndagens indledende Antik- og Loppemarked, der traditionen tro er lagt i hænderne på Lions.
Antik- og Loppemarkedet finder sted søndag den 26. august, og mandag den 27. august har indtil videre fået arbejdstitlen ”Opstartsdagen”, hvor underholdningen finder sted om aftenen i et stort 20x40 meter telt midt på Køge Torv. Det giver mulighed for at stifte bekendtskab med ”stand-up' ere, ligesom der bliver plads til intim-musik. Bl.a. kan opleves stand-up fra nogle af de bedste danske stand-up' ere.
Tirsdag er Børnedag – i hvert fald indtil det bliver aften. Der bliver igen et forrygende samba-optog med deltagelse af en masse institutioner og om aftenen er der igen underholdning i teltet – med mulighed for spisning – mens man lytter til gode gamle slagere…
Onsdag er Senior- og Handicapdag, og så kommer den store scene for alvor i brug. Der indledes med et gigantisk bankolotteri og underholdningen i løbet af dagen leveres bl.a. af et Tjekkisk Symfoniorkester, der også spiller pop, Richard Ragnwald kommer på scenen og så naturligvis de lokale helte fra Popcorn. Om aftenen fejrer Radio Køge sit 25 års jubilæum med et stort jubilæums-show på scenen, hvor en masse kendte kunstnere kigger forbi og giver et par enkelte numre.
Torsdag er der lagt op til Bornholmerdag med bl.a. Heineken-telt, samt et par andre store navne, som endnu ikke kan afsløres.
Fredag er Unge- & Eventdag med en masse stande, hvor unge kan mødes og diskutere uddannelse, høre om forskellige former for uddannelse, og senere få musikalske oplevelser sammen med bl.a. One Two for you, De glade sømænd og mange andre og så er det ingen ringere end Puls, der lukker og slukker.
Og  så ligger det også fast, at det bliver Alphabeat, der lukker og slukker for hele Køge Festuge 2012, når de lørdag aften indtager scenen. Forinden har den været besøgt af bl.a. Die Herren og Joye Moe, på denne dag, som er kaldt Far/Mor dagen. Den ene halvdel af Torvet bliver delt op til neglelak m.v., mens det i den anden ende er hestekræfter, biler m.v., der præger Torvet.
Meget er på plads – meget mangler endnu: men det er sikkert, at Køge får også en Festuge 2012. 

Die Herren – det bedste U2-efterligningsorkester.

Die Herren – det bedste U2-efterligningsorkester.

De glade sømænd vender tilbage til Køge Festuge.

De glade sømænd vender tilbage til Køge Festuge.

På utallige opfordringer: Puls lukker og slukker torsdag aften.

På utallige opfordringer: Puls lukker og slukker torsdag aften.

Joey Moe skal nok få sat gang i pigehjerterne.

Joey Moe skal nok få sat gang i pigehjerterne.

null

Publiceret 25 May 2012 08:45

SENESTE TV