(Foto. MR).

(Foto. MR).

Jack White og dansk neo-folk

Af
Martin Rasmussen

ROSKILDE FESTIVAL: Støv blev til smat med regnens ankomst, og så var alt trygt og genkendeligt på Roskilde Festival denne fredag – festivalen har kun enkelte gange i sin 42-årige historie helt undgået regn, så gummistøvler har alle dage været en god investering forud for musikfesten på den nogle gange ret plørede dyrskueplads.
Men det gør nu ikke det store, når det brede og yderst kvalificerede musikudvalg kan distrahere tankerne fra de små ubekvemmeligheder, og her er Roskilde Festival leveringsdygtig. Man skulle være temmelig negativt indstillet for ikke at kunne finde spændende musikoplevelser på en fredag, der bød på alt fra afrikanske Boubacar Traoré over heavy rock-bandet The Cult til de danske rappere Malk De Koijn.
Og så var der selvfølgelig også geniale Jack White, der indtog Orange Scene fredag aften som et af festivalens hovednavne. Han har tidligere spillet på Roskilde Festival som en del af White Stripes og Raconteurs, men i år var han primært på banen med numrene fra sit nye – glimrende – soloalbum, Blunderbuss.
Det skal i øvrigt med, at dagens åbenbaring rent musikmæssigt for undertegnede var det danske band Of the wand and the moon.
De bevæger sig i neo-folk-genren, som ikke lige frem er den mest overeksponerede genre i Danmark, men musikmagasinet Gaffa beskriver faktisk bandets udgivelse fra sidste år, The Lone Descent, som et af årets bedste danske album, og det er en anbefaling, jeg gerne stiller mig bag.
Of the wand and the moon er i høj grad værd at tjekke ud, og det var der også mange festivalgæster, der gjorde fredag i det lille Pavilion-telt.
Her fyldte forsangeren Kim Larsens mørke, rolige messen teltet med sangenes insisterende budskaber, og det skabte en afslappet, stemningsfuld lomme midt i en ellers hektisk festival. Fin oplevelse.

Publiceret 07 July 2012 17:30

SENESTE TV