Voksede op med rødderne bagved tankstationen

Kenneth Hougaard Sørensen påstår, at han nærmest ikke har læst en bog i sit liv, før han gik på hf

Af
Anette Bonde

"Min mor var alkoholiker. Senere blev hun også stofmisbruger. Måske var hun det allerede, da hun boede sammen mes min far og os børn."
Kenneth Hougaard Sørensen voksede op i Allingåbro. Bagved tankstationen, der var mødestedet for Allingåbros håbefulde ungdom. Her traf han de rødder, han fulgtes med i nogle år. Da drengestregerne begyndte at udarte sig til noget alvorligere, trak han sig.

På grill med børneflokken

Hans mor flyttede, da han var 10 år, og han har næsten ikke haft kontakt med hende siden. Det han husker fra den tid, hun boede med familien i Allingåbro, var at hun sad og hang ud på den lokale grillbar. Hun havde hele børneflokken på fire med, og drak tæt.
Kenneth Hougaard Sørensen var ikke gammel, inden han lærte at tage ansvar.
"Jeg blev faktisk en slags forældre for mine søskende, fordi jeg var den ældste."
Hans far og to af hans søskende bor stadig i Allingåbro. Den ældste lillebror, der ligesom faderen og moderen er ufaglært, er blevet en dygtig it-supporter. Han bor i Fausing. Hans lillesøster har også taget et nøk uddannelsesmæssigt og er blevet smed.

Konkurrence motiverer

Både under og efter folkeskolen, som han i øvrigt hadede, havde Kenneth Hougaard Sørensen forskelligt arbejde. Det var mest samlebåndsarbejde på fabrikker.
"Det er der ikke noget galt i, men det var ikke lige mig."
Han var ikke den mest stabile arbejdskraft, en chef kunne ønske sig, og det blev derfor til mange skift.
"Jo, forresten, der var to steder, jeg var glad for at være, og de var også glade for mig."
Det ene sted var møbelfabrikken Club 8 i Hornslet, og det andet Tulip i Randers.
"Jeg var faktisk rigtig god til det job. Det var akkordarbejde, så det gjaldt om at holde akkorden. Konkurrence har altid været en stor motivation for mig. Det ligger til familien."

Er overhovedet ikke boglig

Da Kenneth Hougaard Sørensen var færdig med skolen, sagde han til sig selv, at han aldrig ville i skole igen.
"Jeg er overhovedet ikke boglig, det er stik imod mine gener. Har nærmest ikke læst en bog i mit liv," smiler han.
Det var ønsket om at blive politibetjent, der til sidst lokkede ham ind i et klasseværelse igen. Nu har han sin hf-eksamen i hus, endda med et drømme-gennemsnit. Hans motion og kondition, som der også skeles til ved optagelsen på politiskolen, holder han ved lige i motionscentret og ved at cykle og løbe.

Øjenoperation

Det, der kan gå hen og drille, er politiskolens krav om et syn, der er tip-top. Den lille bygningsfejl, han har på det ene øje, bekymrer ham derfor. Den er ikke alvorlig nok til, at det offentlige sygehusvæsen vil rette op på det, så han skal lige have skaffet 40.000 kroner.
De 5.000 er hjemme, fordi han fik et legat fra VUC. Via lån og tilbagebetaling for sin hf, fordi han tog alle fag, er der yderligere 15.000. Resten, 20.000, skal han ud tjene. Så fremtidsplanerne...
"jeg vil ud og søge job alle mulige steder og tjene nogle penge."

Publiceret 12 July 2012 07:00

Lokalavisen nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen
SENESTE TV