Familierne på Kløverprisvej der nu har fået installeret Næralarm.

Familierne på Kløverprisvej der nu har fået installeret Næralarm.

Hvidovre i alarmberedskab

Verdensnyhed på alarmfronten afprøves i Hvidovre

En række familier på og omkring Kløverprisvej afprøver for tiden et alarmsystem, der tegner til at ville revolutionere den måde, vi i fremtiden kommer til at bekæmpe indbrud og hjemmerøverier. I alt 18 husstande i Hvidovre er sammen med et mindre antal andre i Greve og i Randbøl i Midtjylland de første i Danmark, der prøvekører systemet, som bygger på gensidig nabohjælp.

Af
Af journalist Philip Sampson (DJ)

- De er faktisk de første noget sted i verden, fortæller Kim Enevoldsen, direktør for virksomheden NærAlarm ApS, og manden, der har opfundet systemet.
Han forventer snart at få internationalt patent på det nye alarmsystem, som NærAlarm i første omgang vil udbrede i Danmark og Norden.
Mens andre kendte alarmsystemer er forbundet med en alarmcentral, der sender vægtere eller politi af sted i forbindelse med indbrud eller overfald, så bygger det nye system på den langt hurtigere respons, som naboer kan yde.
Med NærAlarms system bliver op til 20 husstande i et lokalområde forbundet indbyrdes via bokse, der benytter radiobølger. Når alarmen går i et af husene, så aktiveres alarmen i samtlige øvrige huse i ¿kredsen¿, og alle kan læse på displayet i hvilken husstand alarmen er blevet aktiveret.
- Folk har taget utrolig positive imod systemet, forklarer Jørgen Lund, der på Kløverprisvej fungere som den lokale administrator for afprøvning af NærAlarms bokse.
Alarmsystemet er blevet afprøvet i Hvidovre siden årsskiftet, og testresultaterne taler deres eget sprog. En dag, systemet blev afprøvet uden forudgående aftale med beboerne, gik der ikke mere end "ganske få minutter" inden der stod fem-seks beboere uden for det hus, hvor alarmen var aktiveret, forklarer Lund.
Som politibetjent, kan han se de indlysende fordele ved det nye system.
- Jeg synes personligt, at det er 10 gange bedre end de gængse systemer. Ved dem går der en
alarm ind til en central, og så går der en halv time før der dukker nogen op - hvis der overhovedet kommer nogen, forklarer Lund.
- Ved det nye system er der folk på stedet med det samme. Og det er det altafgørende, når man skal forhindre indbrud eller hjemmerøverier, forklarer politimanden.
NærAlarm forventer, at være færdig med at afprøve alarmboksene i Hvidovre i slutningen af september. Umiddelbart herefter vil de færdigudviklede bokse blive tilbudt til husstande i hele Danmark.
- Vi bliver allerede kontaktet jævnligt af grundejerforeninger, der har hørt om os. Flere af dem har forudbestilt systemet, så de er sikre på at kunne få det, så snart vi går i produktion, fortæller Kim Enevoldsen, næralarm.dk

Publiceret 02 October 2012 09:00

SENESTE TV