Højelse skole. (Arkivfoto: JCJ).

Højelse skole. (Arkivfoto: JCJ).

Masser af travlhed på Højelse skole

Skolen varmer op til sin 50 års fødselsdag

SKOLEJUBILÆUM: Eleverne på Højelse skole har travlt i disse dage. Alle elever er i fuld gang med at forberede skolens 50 års fødselsdag den 26.-28. september.
Det summer af aktivitet overalt på skolen. Eleverne i 0.-4.klasse er i gang med at forberede en cirkusforestilling – og de får professionel hjælp af ballonmanden Lars Lottrup. I boldgården træner en flok elever intensivt på at finde balancen på éthjulede cykler, og det er bare svært. På gangen ud for skolens kontor går en flok elever på line – de er meget disciplinerede og musikken skaber en stemning af koncentration.
I gymnastiksalen øver en gruppe elever sig i forskellige akrobatiske øvelser, de laver bl.a. menneskepyramider – en rigtig svær samarbejdsøvelse. Andre steder er elever i gang med jonglering, klovnenumre og gøgl, og ude på græsset er 3 drenge ved at øve med brændende fakler op og ned ad de bare arme, og straks efter svinger de med et brændende sjippetov.
Alle disse aktiviteter sættes sammen til en fantastisk cirkusforestilling, som vises for alle interesserede den 26. september kl. 18, den 27. september kl. 18 og den 28. september kl. 10. Billetter til forestillingerne koster 20 kr., dog har søskende under 8 år gratis adgang.
Det er ikke kun de mindste elever, som har travlt med forberedelserne. 5.-9.klasserne forbereder lige nu en teaterforestilling – en slags kavalkade over de 5 årtier, der er gået siden Højelse skolen blev indviet i efteråret 1963.
9. klasse vil præsentere highlights fra 60'erne – de byder på musik, dans, storpolitik og skolegang anno 1960'erne. 8. klasse forbereder et tempofyldt sceneshow om 70'erne vekslende med multimedieshow med musik, begivenheder, navne og billeder fra årtiet.
Inden den 26. september har alle klasser deres del af teaterforestillingen klar, og skolens musiklærer Sunny Stargaard binder de forskellige sekvenser sammen med fængende musik.
Teaterforestillingen kan ses den 26. september kl. 18, den 27. september kl. 19.30 og den 28. september kl. 11. Billetter til forestillingerne koster også her 20 kr., og søskende under 8 år har gratis adgang.

Sognearkivet er også med

Højelse Sognearkiv deltager også i forberedelserne af skolens 50 års jubilæum. I arkivet arbejdes lige nu ihærdigt på at lave en udstilling med billeder fra Højelse skoles første 50 år, der vil både være en plancheudstilling og slideshow på digitale fotorammer udlånt af Køge Byarkiv.
Skolens elever forbereder ligeledes udstillinger om perioden 1963-2013, her kan man bl.a. scanne QR-koder og få noget at vide om 1980'erne og meget mere.
Til fødselsdagfesten inviteres også tidligere elever og ansatte – interesserede kan læse mere på skolens hjemmeside: www.hoejelse-skole.dk eller på facebookgruppen: ”Elev på Højelse skole 1963-2013” eller gruppen for tidligere ansatte ”Højelse skole 50 år”.
Jubilæet skydes igang torsdag den 26. september kl. 17.00 hvor borgmester Marie Stærke vil hjælpe festlighederne på vej!
pm

I gymnastiksalen øver en gruppe elever sig i forskellige akrobatiske øvelser.

I gymnastiksalen øver en gruppe elever sig i forskellige akrobatiske øvelser.

Publiceret 03 September 2013 06:00

SENESTE TV