Natteravnene patruljerede i Køges gader i aften og natteyimerne fra tirsdag til lørdag i uge 35.

Natteravnene patruljerede i Køges gader i aften og natteyimerne fra tirsdag til lørdag i uge 35.

Natteravnene havde en dejlig Køge Festuge

Gør nu klar til Nordisk Natteravne Dag den 14. september.

KØGE: Efter 5 travle dage på Køge Festuge, siger Natteravnene i Køge tak til arrangører og publikum for nogle dejlige dage. Der var 2 – 4 hold, med hver 3 deltagere, på gaden hver dag fra tirsdag og til festlighedernes afslutning lørdag aften.
- Jeg kan kun klappe i hænderne af begejstring over Festugen. Arrangørerne fik igen stablet et formidabelt arrangement på benene, og vi takker publikum for at de tog det for det det var – en kæmpefest. Vi havde travlt alle dage, men stort set kun med at hygge os med en masse glade mennesker, siger formanden for Natteravnene i Køge, Martin Vallø Andersen.
For at det kan lade sig gøre at stable alle de hold på benene, kræves to ting. Fantastiske frivillige i Natteravnene i Køge, og god hjælp fra naboforeningerne i Vallensbæk, Greve og Solrød.
Trods de mange timer på gaden i sidste uge, er Natteravnene i Køge og regionen ikke kørt træt. Der er således mulighed for at se dem – oven i købet i dagslys – lørdag den 14. september.
Denne dag, den 14. september, fejrer tusindevis af Natteravne Nordisk Natteravne Dag overalt i Norden ved at gå på gaden, f.eks. i Køge mellem kl. 11 og kl. 14.
I Danmark markeres dagen ved, at Natteravnene trækker i deres gule jakker og tager en snak om deres indsats gennem 15 år, og opfordrer alle ansvarlige voksne, uanset alder og baggrund, til at tage en prøvetur.
Indsatsen er netop blevet evalueret af KORA, finansieret af TrygFonden.
Den viser, at Natteravnenes tilstedeværelse i dag-, aften- og nattetimerne er medvirkende til at skabe stor lokal tryghed for alle aldersgrupper. Samtidig med, at de ca. 7.000 aktive frivillige i Natteravnene i Danmark, kun møder positiv, næsten kærlig, reaktion fra de mange unge, der i stigende grad bruger det offentlige rum.

Prøv det – og vind

- Det er en fantastisk berigende oplevelse at, se hvorledes de unge i stigende grad tage ansvar for deres egen adfærd, når de går i byen, eller bare hænger ud, siger Martin Vallø Andersen som har været frivillig i Køge i 11 og et halvt år.
- Alle skulle prøve det – og faktisk er det fint, at folk kun er med 5-10 gange om året i 3-4 timer i et par år, så de unge ikke oplever os som Tordenskjolds soldater, men møder mange forskellige ansvarlige voksne rollemodeller i de gule jakker.
Alle, der udfylder Natteravnenes kupon og melder sig til en prøvetur på Nordisk Natteravne Dag – og gennemfører den deltager i lodtrækningen om 3 gavekort med kroophold for 2 inkl. middag og vin.
Kl. ca. 14.00 mødes alle natteravnene fra Køge Bugt i Solrød Center til afslutning på Nordisk Natteravne Dag.
Se mere om Natteravnene på www.natteravnene.dk.
pm

Publiceret 03 September 2013 11:00

SENESTE TV